Ekonomika

Ilustrační fotografie

Ve sběrně už nedostanete za starý kov hotovost

Ekonomika

Pokud půjdete od prvního března se starým kovem do sběrny, nedostanete žádné peníze v hotovosti, jak tomu bylo dosud. Počítá s tím nová vyhláška z ministerstva životního prostředí.

Ivan Langer

Langer jde ve stopách Grosse? Noviny zjistily zajímavý nákup

Ekonomika

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer předvádí podle Lidových novin zázračný obchodní talent, který prokázal před lety při odchodu z vysoké politiky expremiér Stanislav Gross. Langer totiž nakoupil akcie realitní společnosti IES Moravia Real za 40 milionů korun.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

Hospodaříte na doraz bez rezervy? Chyba. Co s tím?

Na Vánocích jsme nešetřili, na začátku nového roku nás často čekají vyšší výdaje spojené s ročními úhradami různých pojistek, služeb či jízdného, takže se častěji než jindy zamýšlíme nad tím, jak účelněji plánovat a vyjít s rodinným rozpočtem. „Podle sociologických průzkumů má problém vystačit s penězi celá třetina domácností, při nenadálých výdajích má dokonce problém každá druhá,“ říká Radim Kovács, tiskový mluvčí Sberbank.

Škola, ilustrační fotografie

Naděje pro 3000 učitelů: Přes prázdniny už neskončí na pracáku

Ekonomika

Ministerstvo školství v pátek podá návrh, který se razantně zastává všech učitelů. Zamezí tomu, aby učitelé pracovali na dobu určitou a o letních prázdninách se tak stali nezaměstnanými. Pak mimo jiné nemají nárok ani na podporu, protože nemají odpracovaných 12 měsíců v kuse.

Michaela Marksová

Ministryně Marksová se setkala se zástupci IT společností

Ekonomika

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová se po několika měsících znovu sešla se zástupci IT společností na společné snídani. Jednání se zúčastnil také rektor ČVUT Petr Konvalinka. Cílem těchto setkání je podle ministryně postupovat maximálně transparentně, připomenout dosavadní kroky ministerstva a představit nejbližší plány do budoucnosti, informuje MPSV.

Evropská unie, ilustrační fotografie

EU mění značení spotřebičů. Kategorie A+++ úplně zmizí

Ekonomika

Plánuje se změna energetických štítků u spotřebičů, měly by se totiž zjednodušit. U praček, sušiček a myček zmizí kategorie A+, A++ a A+++. Spotřebitelé se tak dočkají sjednocení systému značení u různých domácích spotřebičů.

Mleté maso

Velký test mletého masa: Polotovar a barvivo z hmyzu

Ekonomika

Na skutečné mleté maso v českých obchodech téměř nenarazíte. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře 12 výrobků obsahujících mix hovězího a vepřového masa. Výsledek testu není uspokojivý.

Ilustrační fotografie

Spolupráce státu a obcí přinese nové pracovní příležitosti

Ekonomika

Řada uchazečů o zaměstnání s evidencí na Úřadu práce ČR (ÚP ČR) by mohla v budoucnu získat novou práci. Na základě Memoranda o vzájemné spolupráci, které společně podepsali Kateřina Sadílková, pověřená řízením ÚP ČR a předseda Svazu měst a obcí ČR (SMO ČR) Dan Jiránek, se obě strany zaměří na ještě užší komunikaci při řešení sociálních i životních situací skupin klientů ÚP ČR, kterým hrozí dlouhodobá nezaměstnanost, informuje MPSV.

Úřad práce, ilustrační fotografie

Na příspěvek na podporu vzdělávání zaměstnanců dosáhne více firem

Ekonomika

Finanční příspěvky na zvyšování odborných znalostí a dovedností svých zaměstnanců mohou získat zaměstnavatelé díky projektu Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců (POVEZ), u kterého se od 2. února významně změnily podmínky. Nově tak na příspěvek dosáhne více firem, informuje MPSV.

Ilustrační fotografie

Chudoba v ČR? Čtyři z deseti Čechů nemají žádné úspory

Ekonomika

Čtyři z deseti Čechů (41 %) nemají žádné úspory. Čtvrtině těch, kdo nějakou finanční rezervu mají, se úspory v loňském roce snížily. I přesto Češi v porovnání s ostatními Evropany deklarují vyšší spokojenost se svými úsporami. Vliv ekonomické situace uplynulých měsíců na osobní finanční situaci vnímá jen čtvrtina z nás. Zhruba stejný podíl Evropanů nemusel v loňském roce omezovat své výdaje. Ti, kteří se o úspory snažili, nejčastěji šetřili na volnočasových aktivitách, jako jsou návštěvy kin nebo restaurací, případně na výdajích za dovolenou.

Česká pošta výrazně zdražila služby! NOVÝ CENÍK

Česká pošta výrazně zdražila služby! NOVÝ CENÍK

Ekonomika

Začal platit nový ceník služeb České pošty. Většina z nejvyužívanějších služeb nám prodraží! Například za obyčejný balík do 2 kilogramů zaplatíme o 22 korun více, doporučený dopis nás pak vyjde o pět korun dráž.

Aktuálně se děje

2. května 2024 17:23

1. května 2024 15:37

Kryptomiliardář Changpeng Zhao z Binance jde do vězení

Zakladatel největší americké kryptoburzy stráví čtyři měsíce ve vězení.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy