V těchto nehygienických podmínkách nám připravovali jídlo

Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela celkem tři provozovny. Bar ve Stodu na Plzeňsku a rychlé občerstvení v Praze a Jeseníku. Inspekce provozovatelům nařídila zákaz užívání prostor z hygienických důvodů.

Ilustrační fotografie
reklama

Inspektoři SZPI zjistili zásadní nedodržení hygienických požadavků ve třech provozovnách. Zákaz užívání prostor se týká těchto provozoven.

Asijské bistro v ulici Lipovská 1054/5 v Jeseníku. V tomto rychlém občerstvení inspekce zjistila zásadní nedodržení hygienických podmínek. Dokonce tam našli mrtvé i živé škůdce. Konkrétně v přípravě masa ve skladu i v hlavní části výroby byl objeven Rus domácí. V celé provozovně inspekce zjistila nečistoty, které evidentně vznikly v důsledku dlouhodobého zanedbání úklidu, např. zbytky jídla na podlaze a vrstvy zaschlých mastných nečistot v elektroinstalaci a vzduchotechnice umožňující výskyt škůdců.

Čínská restaurace a bistro Li de v ulici Bozděchova 637/9 v Praze 5. V rychlém občerstvení, které nabízí asi devadesát druhů jídla, inspekce našla suroviny uložené v silně špinavých obalech. Sporáky a digestoře pro odtah par byly silně znečištěné mastnými vrstvami. Dále provozovatel dlouhodobě neudržoval v čistotě skladové prostory a v kuchyni nebyla k dispozici teplá tekoucí voda.

Herna – bar na Náměstí ČSA 617 ve Stodu na Plzeňsku. V baru neměl provozovatel zajištěn přívod teplé vody a v době kontroly nefungoval ani přívod studené vody, v provozovně tak nebylo možné zajistit základní hygienické podmínky pro mytí použitého výčepního skla a ostatního nápojového nádobí.

Všem provozovatelům inspekce (SZPI) nařídila odstranění těchto pochybení a zahájí s nimi správní řízení o uložení pokuty. Nápravu bude SZPI prověřovat opakovanou kontrolou.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky