Langer jde ve stopách Grosse? Noviny zjistily zajímavý nákup

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer předvádí podle Lidových novin zázračný obchodní talent, který prokázal před lety při odchodu z vysoké politiky expremiér Stanislav Gross. Langer totiž nakoupil akcie realitní společnosti IES Moravia Real za 40 milionů korun.

Ivan Langer
reklama

Langr z politiky odešel v roce 2010 s majetkem v hodnotě několika milionů korun, k tomu měl ale pětimilionový dluh především v podobě hypotéky.

I přesto se díky loňské transakci stal držitelem 40 akcií celkem za 40 milionů korun ve společnosti IES Moravia Real, jejímž hlavním vlastníkem je podle deníku jeho přítel a vlivný olomoucký podnikatel Ivan Kyselý. 

Langer se o transakci s LN nechtěl bavit. Jeho obchodní partner Kyselý ale potvrdil, že je to pravda. "Celou částku složil na účet firmy," uvedl pro LN podnikatel. Následně exministr stručně odpověděl na dotaz novinářů, zda akcie koupil: "Jo!"

Deník v té souvislosti připomíná případ dalšího exministra vnitra a později i premiéra Stanislava Grosse. Ten zbohatl nákupem akcií společnosti Moravia Energo, které podle dostupných informací získal za 20 miliónů korun, aby je následně prodal za 110 miliónů.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky