Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministryně Marksová se setkala se zástupci IT společností

Michaela Marksová
Michaela Marksová
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová se po několika měsících znovu sešla se zástupci IT společností na společné snídani. Jednání se zúčastnil také rektor ČVUT Petr Konvalinka. Cílem těchto setkání je podle ministryně postupovat maximálně transparentně, připomenout dosavadní kroky ministerstva a představit nejbližší plány do budoucnosti, informuje MPSV.

Pracovní jednání bylo opět otevřeno všem zástupcům IT společností, které o setkání projevily zájem. Ministerstvu práce a sociálních věcí v současné době běží lhůta pro podání nabídek u šesti IT veřejných zakázek zhruba za 1,9 miliardy korun.

„Jejich vyhlášením jsme splnili slib, že zakázky na Jednotný informační systém práce a sociálních věcí – IS ZAMĚSTNANOST a IS DÁVKY - vyhlásíme do konce roku 2014. Cílem zakázek je vyhlásit v souladu s architekturou Jednotného informačního systému práce a sociálních věcí veřejné zakázky pokrývající tuto oblast a od 1. ledna 2017 je zajistit nově vysoutěženými transparentními zadávacími řízeními,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

„Mým prvotním zájmem je, aby ministerstvo postupovalo maximálně transparentně a otevřeně ve všech oblastech své činnosti, to se týká samozřejmě i IT,“ dodala ministryně.

Na pracovním jednání se zástupci IT společností, které s ministerstvem již spolupracují nebo mají zájem v budoucnu spolupracovat, vystoupil také rektor ČVUT Petr Konvalinka, náměstkyně ministryně pro informační technologie Iva Merhautová, vrchní ředitel Robert Baxa, ředitelé IT odborů Jiří Karoly a Karel Svítil a přítomni byli i zástupci médií. Rektor ČVUT Petr Konvalinka přítomným přiblížil rozsah probíhající spolupráce mezi univerzitou a ministerstvem. Mimo jiné se odborníci z ČVUT v současné době podílí na rozpracování ICT strategie pro další léta. Ministerstvo představilo svoje plány na rok 2015. Hlavním cílem ministerstva je zajištění bezproblémového chodu všech informačních systémů a datových center a to nejen na ministerstvu, ale napříč celým resortem. Souběžně pokračují přípravy na vyhlášení dalších transparentních zadávacích řízení.

„Musíme mimo jiné zajistit, aby část informačních systémů, které spadají mezi významné informační systémy státu, splňovala v daném termínu podmínky bezpečnosti podle nového kybernetického zákona,“ sdělila náměstkyně Iva Merhautová.

Informace o plánech rezortu představili i vrchní ředitel a ředitelé odborů. Aktuálně se sekce připravuje na výběr nových informačních systémů a jejich implementaci.

Témata:  Ministerstvo práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy