Ekonomika

Andrej Babiš a Miroslav Kalousek

Andrej Babiš mluvil o rozpočtu. Kalousek reaguje

Ekonomika

Rozhoduje o miliardách, zasahuje do našich peněženek a peníze rozděluje i dalším resortům. To je ministr financí Andrej Babiš. V čele jednoho z nejdůležitějších ministerstev je skoro rok - co mu za tu dobu vyšlo a co ne?

SPZ, ilustrační fotografie

Ekonomika

Brňan s pražskou značkou na autě? Už teď je to realita

Řidič z Brna s pražskou registrační značkou, naopak řidič z Prahy s brněnskou. To už několik dní není žádná fikce. Platí totiž novela zákona, podle které se registrační značka na autě nezmění, ani když vůz koupí majitel z jiného kraje.

Ilustrační fotografie

Dejte si pozor na lovce nehod. Jde jim o vaše peníze

Ekonomika

Dojde k nehodě. Téměř okamžitě je na místě i asistenční služba, která nabízí své služby. Nikdo je nevolal, nikdo neví, jak se na místo tak rychle dostali. Ale účastníci nehody už drží v ruce papíry s nabídkou pomoci.

NATO zveřejnilo snímky z ruských hranic s Ukrajinou

Ukrajina v roce 2015? Ekonom varuje před tragickým scénářem

Ekonomika

"Očekávalo se, že západní ekonomické sankce proti Rusku nebudou mít žádný efekt. Způsobily však již mnoho škod. Měly mít přitom jasný cíl. A ten zatím chybí," tvrdí francouzský publicista a ekonom Pierre Briançon. Své názory na vývoj ukrajinské krize v nadcházejícím roce 2015 shrnul v komentáři pro server Reuters.

Návod pro důchodce, jak získat slevu na dani

Návod pro důchodce, jak získat slevu na dani

Ekonomika

Důchodci se v roce 2015 dočkají několika změn v daňové oblasti. Novela se dotkne těch, kteří mají i další příjmy – jsou zaměstnaní, podnikají nebo něco pronajímají. Novinkou také je, že budou moci uplatnit slevu na poplatníka za letošní rok, dokonce jim bude přiznaná i za rok 2013.

Velké změny roku 2015. Důležité čtení

Velké změny roku 2015. Důležité čtení

Ekonomika

Nový rok sebou nepřináší jen změnu číslovky na konci, ale vždy také spousty změn a novinek v zákonech, předpisech a nařízeních. Podívejte se na velký přehled, co se vše změní v daních, na silnicích, nebo v sociální oblasti.

Ilustrační fotografie

Změny od ledna 2015? Některé opravdu naštvou

Ekonomika

Od Nového roku nás opět čeká několik změn, na které bychom se měli připravit. Některé jsou příjemné, jiné naopak spoustu lidí naštvaly. Podívejte se na přehled třinácti nejdůležitějších novinek, které začnou platit od 1. ledna 2015.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

Firmy budou nabírat nové zaměstnance. Koho chtějí?

Novoroční bilance ukazují, že dochází k hospodářskému oživení a firmy plánují nábor nových zaměstnanců. Míra nezaměstnanosti se pohybuje kolem 7 %, ale v nedávném průzkumu Hospodářské komory uvedlo 60 % firem, že mají problém sehnat potřebné pracovní síly, zejména kvalifikované lidi v technických profesích.

Ilustrační fotografie

Za komunismu byla bída? Takto žijeme dnes

Ekonomika

KOMENTÁŘ - V listopadových dnech před pětadvaceti lety jsme měli určité představy, co chceme dál, a velmi mlhavou představu, jak toho chceme dosáhnout. Podařilo se nám to?

Andrej Babiš

Máme moc vysokoškoláků? Babiš promluvil

Ekonomika

Ministr financí Andrej Babiš tvrdí, že je potřeba reforma školství a změna celého systému. Velká část studentů totiž vystuduje vysokou školu a podle šéfa hnutí ANO chybí lidé, kteří by se zabývali manuálními pracemi. Uvedl to v úterý na Žofínském fóru.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

Zkontrolujte si katastr, jestli vám váš majetek ještě patří

Přijetím nového občanského zákonu, který je účinný od 1.1.2014, došlo k posílení ochrany dobré víry těch osob, které nabývají vlastnické právo od osoby, která je sice v katastru nemovitostí zapsána jako vlastník, nicméně z důvodu předchozí vady nabývacího titulu fakticky vlastníkem není (zákon o takové osobě hovoří jako o „neoprávněném“).

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:15

Firmy mladé potřebují, to je dobrá zpráva pro čerstvé absolventy. Kolik si mohou vydělat?

Letošní rok je šance na zotavování ekonomiky, prorokují zaměstnavatelé. Je to mimochodem i dobrá zpráva pro letošní absolventy, protože jejich příchodu na pracovní trh by to mohlo pomoci. Většina firem totiž mladé zaměstnance potřebuje, zejména ty IT zdatné. 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy