Zemana volili sociálně slabí, rozjel se komunista. Hrozí český Majdan?

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf na svém webu v sekci Otázky a odpovědi odpovídal na dotaz čtenáře, který se ptá, jak se dívá na stupňující se útoky na českého prezidenta Miloše Zemana. Podle Ransdorfa mají útoky na prezidenta dva aspekty.

Miloš Zeman
reklama

"Za prvé, za těmito útoky je zřetelný americký rukopis. Jde o pokus připravit český Majdan. Katastrofální důsledky takového přístupu dnes vidíme na Ukrajině," píše Ransdorf. Dodává, že k tomuto tématu doporučuje knihu Gena Sharpa From Dictatorship to Democracy.

"Za druhé, útoky na Zemana a ikonizace Havla jsou pokusem o prosazení zástupných témat, protože frustrace lidí z politické, ekonomické, kulturní i morální krize je nezměrná. Ta byla živnou půdou pro vzestup Babišova hnutí a chvíli ještě potrvá, než lidé zjistí, že Babiš a jeho hnutí se ničím neliší od zbytku politické scény," domnívá se europoslanec.

Tvrdí, že Zeman České republice ničím neškodí a Evropská unie se nezajímá ani o naše domácí politické hrátky, ani o překlad vulgárních výrazů, které zazněly z úst prezidenta v nedávných Hovorech z Lán.

"Milí havlisté, podívejte se na sociální mapu prezidentských voleb. Oněch 2 717 405 hlasů pro Zemana bylo většinou ze sociálně slabších okresů. Lidé volili podle osobní sociální zkušenosti, do které se kníže s čírem moc nehodil," dodává komunistický europoslanec.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky