Státní manažer Babiš, komunisté a vyšší platy. Macek opět promluvil

Publicista a politický komentátor Miroslav Macek se ve svých pravidelných komentářích zaměřil na několik zcela odlišných událostí. Probral jak ministra financí Andreje Babiše, tak i nařízení Evropské unie nebo vyšší platy zaměstnanců.

Ilustrační fotografie
reklama

První glosu směřuje na Komunistickou stranu Čech a Moravy (KSČM), která vyzývá své členy, aby přerušili spolupráci s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS), neboť jde o extremistickou stranu s rasistickými názory. "Obě strany jsou u nás legální..." dodává suše Macek.

Následně se ptá,zda by neměli havlisté vytáhnout do ulic s červenými kartami pro papeže Františka? "Co si to dovoluje nepřijmout dalajlámu s odůvodněním, že by tím narušil vztahy s Čínou?! Nějak nám zemanovatí, ne?" udeřil komentátor na svém webu Viditelný Macek.

Přidává i parodii na Andreje Babiše, který jako "špičkový manažer státu" hodnotí ve sněmovně státní rozpočet na rok 2015: "Takže som něni na tom až tak špatně...."

Macka také zaujala jedna zpráva ze světa. Americký ekonom Peter Schiff přišel s kampaní před obchodním domem Walmart, kde se ptal zákazníků, zda souhlasí s tím, aby měli zaměstnanci Walmartu zvýšené platy na 15 dolarů na hodinu. S tím téměř všichni souhlasili. "Následoval dotaz, zda jsou tedy ochotni zaplatit ke svému nákupu 15% přirážku, což by pokrylo platové zvýšení. Můžete jednou hádat, jaké byly reakce!" píše Macek.

Komentátora také rozlítila zpráva o tom, že vVládní koalice rozdala na konci roku na odměnách mezi své úředníky víc než 229 miliónů korun. K tomu dodává: "Také vás tak nesmírně těší, že se nedobrovolně podílíte na této charitativní akci?"

Ministra Babiš to od něj schytal ještě dvakrát. "Stížnosti poslanců ANO, že se s nimi Andrej Babiš nebaví, jsou legrační. Co čekali? Ve firmě rozhoduje akcionář, ne zaměstnanci," píše dále Macek.

Druhý komentář přichází jako reakci na zprávu, podle níž z firem se zahraničními vlastníky odchází z Česka dle ČNB 300 miliard korun na dividendách a minimálně stejná částka odtéká dle odhadů jiným způsobem, prostřednictvím přemrštěných nákladů za různé služby. K tomu publicista dodal: "Chce to hlavně kontrolovat, buzerovat a pořádně zdanit všechny živnostníky, že ano, soudruhu ministře financí?"

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky