Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chcete letní brigádu? Tady jsou místa ve vašem regionu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Léto je sice ještě daleko, ale nabídka sezónních prací a brigád už je v plném proudu. Pokud sháníte přivýdělek nebo jen nepatříte mezi ty, kteří rádi lenoší, pak je ideální doba začít s hledáním, jinak by se mohlo stát, že práce o kterou stojíte, už bude dávno zabraná.

I když se dá brigáda sehnat i v létě, je vždycky snazší začít s hledáním co nejdřív, protože si člověk může vybrat nejen typ práce, který mu sedí, ale i dost přesnou lokalitu.

Později se může dost dobře stát, že i když najdeme ideální přivýdělek, museli bychom kvůli tomu dojíždět daleko a všechno by pak ztratilo smysl.

Nejsnazší metodou je prohledat pracovní portály, které nabízejí nejen brigády, ale i práci na hlavní poměr. Nabídka je poměrně široká, protože se pomalu začíná se sezónními pracemi.

Pokud si nevyberete, nezoufejte, každý den je nabídka aktualizovaná o několik desítek pracovních pozic. Nejčastěji se objevují pozice pokladních, skladníků, doručovatelů a lektorů, základní školy shánějí pomoc na školy v přírodě a tábory, najde se i několik neobvyklejších pozic, jako je třeba brigáda v zoologické zahradě.

S výběrem se ale nevyplatí vyčkávat do poslední chvíle, trendem poslední doby je, že zájemců je více než nabídek a platí přísloví: "Kdo dřív přijde, ten dřív mele." Ty nejzajímavější brigády bývají obsazené už za pár desítek minut po vystavení na internetu.

Přehled ZDE

Zajímavou alternativou je brigáda v zahraničí, je ale potřeba velké ostražitosti, protože se může dost dobře stát, že se nějaký podvodník bude vydávat za pracovní agenturu, vyláká z klientů poplatky a poté nenávratně zmizí. Ideální je shánět práci u známých a prověřených agentur.

Témata:  práce brigáda

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy