Podnikání ve vlastním: kanceláře na splátky za cenu nájemného

V Praze sídlí 95 % firem v pronajatých kancelářích. Stále více podnikatelů se však přesvědčuje o výhodnosti investice do vlastních kancelářských jednotek v administrativních budovách. Znamená totiž jistotu stálé adresy, eliminaci rizika zvyšování nájemného nebo výpovědi z nájmu a především snížení provozních nákladů, informuje AMIGAL.

Ilustrační fotografie
reklama

Jednou ze zajímavých adres, kde si lze vlastní kancelář nyní výhodně pořídit, je nově zrekonstruovaný objekt v Praze 9 – Hloubětíně. Ten naleznete na dohled od tramvajové zastávky „U Elektry“, tedy v klidné lokalitě s výbornou dostupností do centra města. Společnost Amigal Group zde v pětipodlažní budově nabízí celkem 2.670 m2 plně klimatizovaných kancelářských prostor k prodeji i na splátky za cenu odpovídající nájmu ve srovnatelných nemovitostech. 

Prostory v jednotlivých patrech jsou rozdělené na poloviny, což spolu se dvěma vchody do budovy, dvěma schodišti a dvěma výtahy zajišťuje skutečnou nezávislost a samostatnost těm, kdo si zakoupí polovinu některého podlaží. Dispozice je ale vysoce variabilní a kanceláře tak lze dále rozdělit nebo vytvořit z celého patra jediný velký kancelářský prostor typu open space. K budově náleží i pozemek s 56 parkovacími místy, která si mohou zájemci o kanceláře v případě zájmu dokoupit.  

Při pořizování nemovitosti samozřejmě hrají roli vedle ceny i další vstupní náklady. Objekt nabízený společností Amigal Group v Hloubětíně je kompletně renovovaný a ve stavu, kdy do něj není nutné nejméně 20 let významněji investovat, kromě běžné údržby jako je výmalba, nové koberce, či případně přizpůsobení příček. Prodávající na své náklady ještě aktuálně provádí zateplení vnějšího pláště budovy.

Zajímavá investiční příležitost

Vedle zřízení sídla firmy si mohou podnikatelé, ale i jednotlivci komerční prostory pořídit k pronájmu jako bezpečnou investiční příležitost, která neztrácí hodnotu a může přinášet výnos až 8,5 % ročně. Problém není ani s její likviditou, protože pokud se vlastník rozhodne svoji nemovitost opět prodat, může ji standardně nabídnout na trhu nebo ji odkoupí zpět společnost Amigal Group. Ta nabízí i pomoc při shánění případného nájemníka a zařizování všeho potřebného, přičemž vlastník následně získává ze své nemovitosti nájemné ve smluvně garantované výši.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky