Články k tématu: restaurace
České školy neskutečně plýtvají jídlem. Denně vyhodí 238 tun potravin
Až 48 000 tun jídla ročně, tedy přibližně 238 tun každý den, vyhodí děti, žáci a studenti v českých školních jídelnách.…
České restaurace vydávají polské hovězí maso za argentinské, upozornil Toman
Restaurace, které odebíraly v Praze hovězí z problematických polských jatek, je následně vydávaly za argentinské.…
Kavárna, kde obsluhují hosty roboti? A vtipkují s vámi
Zvenčí vypadá budapešťská kavárna Enjoy Café podobně jako jiné podniky tohoto druhu, kam lidé chodí na snídani, na čaj…
Babišova restaurace ve Francii přišla o jednu michelinskou hvězdu
Luxusní restaurace Paloma na francouzském Azurovém pobřeží, kterou před několika lety otevřel nynější český premiér…
Na kolo po požití alkoholu, zmírnění protikuřáckého zákona. Senát rozhodne v listopadu
Senát o návrzích na toleranci malého množství alkoholu u cyklistů a o zmírnění protikuřáckého zákona rozhodne až v…
Stravné a stravenky nejsou totéž. Na co máte nárok?
I zaměstnanec je jen člověk a musí jíst. Při osmihodinové pracovní směně potřebuje minimálně jedno hlavní jídlo.…
Voda z kohoutku v české restauraci? I za 60 korun!
Denně chodíme do restaurací na jídlo, posezení. Sami jste jistě už zažili, že na požádání vám číšník přinese vodu z…
Češi jsou národem metráčků! Víte, kolik toho sníme?
Nejde jen o to, kolik toho sníme, ale také co jíme. Češi tak díky své vysoké váze drží ve statistikách přední příčky…
Láska prochází žaludkem. Tři čtvrtiny transakcí k Valentýnu jsou za večeři
Tři čtvrtiny karetních transakcí a 40 procent objemu výdajů uskutečněných v období kolem svátku svatého Valentýna…
Nechutnalo vám v restauraci? Nebojte se jídlo reklamovat
Zatímco reklamovat obuv či elektroniku jsme si už zvykli, ve stravovacích zařízeních se často držíme zpátky kvůli…
Ceny obědů na Moravě dál rostou. Jak je na tom zbytek republiky?
Ceny obědů na Moravě dál rostou, stejně jako v celé republice: Průměrná útrata za oběd v moravské metropoli se v září…
Objednáváte si rádi jídlo online? Přímá linka z domova do kuchyně vám to usnadní
Gastrotechnologický start-up Storyous představil novou funkci svého systému. Tři tisícovky podniků nyní získají možnost…
Zákaz kouření v restauracích zvyšuje zájem o odvykání
O 35 % vzrostl prodej přípravků určených na odvykání kouření. Vyplývá to z obchodních údajů Lékárny.cz za období od…
Jaký bude mít dopad zákaz kouření na restaurační zařízení?
Od 31. května platí v Česku zákaz kouření v restauračních zařízeních. Na základě zkušeností ze zahraničí předpokládají…
Zdravé a nezávadné potraviny? Odpovědnost je na obchodech a restauracích
Zdravotní nezávadnost nabízených potravin je pro obchody a restaurace stěžejní. Podepsat se na ní přitom snadno může…
Kolik platíme za obědy ve velkých městech?
Naobědvat se v Česku za méně než sto korun, to koncem loňského roku dokázali již jen lidé ve třech velkých městech – v…
EET: Víkend to ukázal jasně. Největším problémem budou odfláknuté systémy
Systém elektronické evidence tržeb prošel první opravdovou zatěžkávací zkouškou. Druhý adventní víkend zajistil…
Elektronická evidence tržeb klepe na dveře
Společnost MIBCON, jedna z nejvýznamnějších českých poradenských společností v oblasti podnikových řešení postavených…
Se startem EET zamávala diskuze o výjimkách, podnikatelé jsou zoufalí a zmatení
Přestože EET je doslova za dveřmi, zájem o nákup a zprovoznění pokladen opět zvolnil. Důvodem je na vládní úrovni…
EET: Nepřipravenost majitelů podniků dělá vrásky i starostům
Rychle se blížící zákonná povinnost evidence tržeb pro hospody, restaurace a ubytovací zařízení a jejich nepřipravenost…
Elektronická evidence tržeb klepe na dveře
Společnost MIBCON, jedna z nejvýznamnějších českých poradenských společností v oblasti podnikových řešení postavených…
Podniky mají problém s EET pokladnami. 4 důvody, proč je musí vyměnit
Necelé dva týdny před startem EET se objevují první stovky podnikatelů, kteří nejsou spokojení s vybraným EET řešením.…
Ostrý start EET se blíží. Podnikatelé stále vyčkávají
Do ostrého startu EET zbývá již pouhých 14 pracovních dnů. Přesto jednotliví podnikatelé stále vyčkávají. Přestože…
45 dní do startu EET: Budou provozovatelé připraveni?
Českým restauracím a kavárnám zbývá měsíc a půl na zavedení elektronické evidence tržeb. Přístup jednotlivých…