Články k tématu: restaurace

České školy neskutečně plýtvají jídlem. Denně vyhodí 238 tun potravin

Až 48 000 tun jídla ročně, tedy přibližně 238 tun každý den, vyhodí děti, žáci a studenti v českých školních jídelnách.…

Pokračovat >>>

České restaurace vydávají polské hovězí maso za argentinské, upozornil Toman

Restaurace, které odebíraly v Praze hovězí z problematických polských jatek, je následně vydávaly za argentinské.…

Pokračovat >>>

Kavárna, kde obsluhují hosty roboti? A vtipkují s vámi

Zvenčí vypadá budapešťská kavárna Enjoy Café podobně jako jiné podniky tohoto druhu, kam lidé chodí na snídani, na čaj…

Pokračovat >>>

reklama

Babišova restaurace ve Francii přišla o jednu michelinskou hvězdu

Luxusní restaurace Paloma na francouzském Azurovém pobřeží, kterou před několika lety otevřel nynější český premiér…

Pokračovat >>>

Na kolo po požití alkoholu, zmírnění protikuřáckého zákona. Senát rozhodne v listopadu

Senát o návrzích na toleranci malého množství alkoholu u cyklistů a o zmírnění protikuřáckého zákona rozhodne až v…

Pokračovat >>>

Stravné a stravenky nejsou totéž. Na co máte nárok?

I zaměstnanec je jen člověk a musí jíst. Při osmihodinové pracovní směně potřebuje minimálně jedno hlavní jídlo.…

Pokračovat >>>

Voda z kohoutku v české restauraci? I za 60 korun!

Denně chodíme do restaurací na jídlo, posezení. Sami jste jistě už zažili, že na požádání vám číšník přinese vodu z…

Pokračovat >>>

Češi jsou národem metráčků! Víte, kolik toho sníme?

Nejde jen o to, kolik toho sníme, ale také co jíme. Češi tak díky své vysoké váze drží ve statistikách přední příčky…

Pokračovat >>>

Láska prochází žaludkem. Tři čtvrtiny transakcí k Valentýnu jsou za večeři

Tři čtvrtiny karetních transakcí a 40 procent objemu výdajů uskutečněných v období kolem svátku svatého Valentýna…

Pokračovat >>>

Nechutnalo vám v restauraci? Nebojte se jídlo reklamovat

Zatímco reklamovat obuv či elektroniku jsme si už zvykli, ve stravovacích zařízeních se často držíme zpátky kvůli…

Pokračovat >>>

Ceny obědů na Moravě dál rostou. Jak je na tom zbytek republiky?

Ceny obědů na Moravě dál rostou, stejně jako v celé republice: Průměrná útrata za oběd v moravské metropoli se v září…

Pokračovat >>>

Objednáváte si rádi jídlo online? Přímá linka z domova do kuchyně vám to usnadní

Gastrotechnologický start-up Storyous představil novou funkci svého systému. Tři tisícovky podniků nyní získají možnost…

Pokračovat >>>

Zákaz kouření v restauracích zvyšuje zájem o odvykání

O 35 % vzrostl prodej přípravků určených na odvykání kouření. Vyplývá to z obchodních údajů Lékárny.cz za období od…

Pokračovat >>>

Jaký bude mít dopad zákaz kouření na restaurační zařízení?

Od 31. května platí v Česku zákaz kouření v restauračních zařízeních. Na základě zkušeností ze zahraničí předpokládají…

Pokračovat >>>

Zdravé a nezávadné potraviny? Odpovědnost je na obchodech a restauracích

Zdravotní nezávadnost nabízených potravin je pro obchody a restaurace stěžejní. Podepsat se na ní přitom snadno může…

Pokračovat >>>

Kolik platíme za obědy ve velkých městech?

Naobědvat se v Česku za méně než sto korun, to koncem loňského roku dokázali již jen lidé ve třech velkých městech – v…

Pokračovat >>>

EET: Víkend to ukázal jasně. Největším problémem budou odfláknuté systémy

Systém elektronické evidence tržeb prošel první opravdovou zatěžkávací zkouškou. Druhý adventní víkend zajistil…

Pokračovat >>>

Elektronická evidence tržeb klepe na dveře

Společnost MIBCON, jedna z nejvýznamnějších českých poradenských společností v oblasti podnikových řešení postavených…

Pokračovat >>>

Se startem EET zamávala diskuze o výjimkách, podnikatelé jsou zoufalí a zmatení

Přestože EET je doslova za dveřmi, zájem o nákup a zprovoznění pokladen opět zvolnil. Důvodem je na vládní úrovni…

Pokračovat >>>

EET: Nepřipravenost majitelů podniků dělá vrásky i starostům

Rychle se blížící zákonná povinnost evidence tržeb pro hospody, restaurace a ubytovací zařízení a jejich nepřipravenost…

Pokračovat >>>

Elektronická evidence tržeb klepe na dveře

Společnost MIBCON, jedna z nejvýznamnějších českých poradenských společností v oblasti podnikových řešení postavených…

Pokračovat >>>

Podniky mají problém s EET pokladnami. 4 důvody, proč je musí vyměnit

Necelé dva týdny před startem EET se objevují první stovky podnikatelů, kteří nejsou spokojení s vybraným EET řešením.…

Pokračovat >>>

Ostrý start EET se blíží. Podnikatelé stále vyčkávají

Do ostrého startu EET zbývá již pouhých 14 pracovních dnů. Přesto jednotliví podnikatelé stále vyčkávají. Přestože…

Pokračovat >>>

45 dní do startu EET: Budou provozovatelé připraveni?

Českým restauracím a kavárnám zbývá měsíc a půl na zavedení elektronické evidence tržeb. Přístup jednotlivých…

Pokračovat >>>

reklama
Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky