Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

SMS loni vydělaly operátorům skoro 115 miliard dolarů

SMS loni vydělaly operátorům skoro 115 miliard dolarů

Foto: Grafton

Krátké textové zprávy (SMS) zůstávají i devatenáct let po svém uvedení na trh nejvýnosnějším mobilním byznysem. Vyplývá to ze studie, kterou zpracovala analytická společnost Portio Research.

Za loňský rok vydělaly krátké textové zprávy operátorům skoro 115 miliard dolarů. Druhá nejoblíbenější komunikační služba, obrázkové zprávy (MMS) vydělaly stěží třetinu této částky. Analytici z Portio Research jsou přitom v předběžných odhadech výnosů ze SMS a MMS ještě optimističtější.

Krátké textové zprávy přitom při svém uvedení na trh mobilní komunikace před skoro dvaceti lety zpočátku vypadaly jako experiment, který je slepou vývojovou větví vývoje.

„SMS potřebovaly pět let, než se rozšířily. Pak se ale s nebývalou rychlostí staly masovou záležitostí a nezdá se, že by o svoje dominantní postavení měly v dohledné době přijít,“ uvedla analýza Portio Research.

Témata:  mobily

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:15

Firmy mladé potřebují, to je dobrá zpráva pro čerstvé absolventy. Kolik si mohou vydělat?

Letošní rok je šance na zotavování ekonomiky, prorokují zaměstnavatelé. Je to mimochodem i dobrá zpráva pro letošní absolventy, protože jejich příchodu na pracovní trh by to mohlo pomoci. Většina firem totiž mladé zaměstnance potřebuje, zejména ty IT zdatné. 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy