V Brně začíná veletrh Opta, ukáže novinky z optiky

Na brněnském veletrhu Opta, který dnes začíná na brněnském výstavišti, se letos představí 150 vystavovatelů a 167 značek, což je větší účast než loni. Tématem letošního setkání optiků, optometristů, oftalmologů a kontaktologů bude design v oční optice a optometrii. Veletrh určený pouze odborné veřejnosti potrvá do neděle.

Brýle, ilustrační fotografie
reklama

Vystavovatelé opět dovezou řadu technologických novinek, které vývoj brýlí a čoček doprovází. O nejlepší exponát veletrhu tak budou soutěžit například unikátní digitální čtecí aparát s umělou inteligencí o velikosti šesti centimetrů a hmotnosti 22 gramů. Zařízení dokáže převést psaný text snímaný miniaturní kamerou s vysokým rozlišením do hlasové formy a rozeznává bankovky, čárové kódy či tváře, které ukládá do paměti. Díky malé hmotnosti se připevňuje magneticky na stranici brýlové obruby. Vystavené budou také samozatmavovací čočky první svého druhu.

Odborné přednášky doplní také vystoupení nizozemské odbornice na design a trendy Ellen Haeserové či pařížské designérky Caroline Abramové.

Veletrh se letos koná po pětadvacáté a sedm firem zde nikdy nechybělo.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky