Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejabsurdnější pojišťovnické případy 2017. Neuvěříte, co všechno se vám může stát

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

99% případů pojišťoven tvoří standardní situace, úrazy a nemoci. Každý rok se ale najde pár podivných případů, které se běžné praxi vymykají a často balancují na hranici absurdity. AXA Assistance / AXA Partners vám přináší výběr toho nejzajímavějšího za rok 2017.

Slisovaný student (USA)

Náš klient byl na pracovním pobytu v USA. Když se po návratu ze směny vrátil do svého ubytování, zjistil, že mu někdo omylem vyhodil boty do velkého lisu na odpadky. Po příchodu k lisu byl stroj neaktivní, muž do něj proto vlezl, aby své boty vylovil.

Lis byl ale automatizovaný, a když detekoval jeho tělo, sám se zapnul a začal ho lisovat. Naštěstí se včas zasekl, klient ale i tak skončil s mnohočetnými poraněními na operačním sále a musel být repatriován zpět do České republiky.Stávkující nemocnice (Madagaskar)

Naše klientka zažila během dovolené na Madagaskaru doslova šílenou jízdu. Po havárii jejího zájezdního autobusu jí nejdříve místní doktor nevhodně ošetřil a přehlédl zlomeninu holenní kosti.

Po dramatickém 15hodinovém nočním převozu sanitkou přes půl ostrova byla hospitalizována v hlavním městě Antananarivu, kde pro změnu neměli dostatečné vybavení na léčbu jejího stále se zhoršujícího stavu. Ke zlomenině se totiž přidal zánět žil.

Za klientkou přiletěl náš lékař a zařídil letecký převoz na nedaleký ostrov Reunion, který měl být na léčbu lépe vybaven. Po příletu ale vyšlo najevo, že celá nemocnice stávkuje. Klientce šlo v tuto chvíli už o život, zánět vyvolával vysoké horečky.

Lékař proto osobně obíhal personál a přemlouval doktory i zdravotní sestry, aby mu pomohli ženu operovat. To se mu nakonec povedlo a klientce tím bez nadsázky zachránil život.

Splašený kočár (Rakousko)

Scéna jako z akčního filmu se odehrála v Rakousku. Naši klienti byli na projížďce v kočáře taženém koňmi. Spřežení se náhle vychýlilo z kurzu a s vozíkem to začalo nebezpečně házet. Náš klient vyhlédl z kočáru a zjistil, že vozka z neznámého důvodu omdlel.

Okamžitě proto vylezl za ním na kozlík a pokusil se koňské spřežení zklidnit, koně se však splašili ještě víc a muž z kočáru za jízdy vypadl. Z nehody si odnesl potrhané vazy v rameni a zlomenou klíční kost.Perličky

Jistá řádová sestra po nás vymáhala náhradu škody, jejímž „pachatelem“ měl být samotný Bůh. Sestra tvrdila, že na ni seslal nemoc, a žádala o proplacení léčby.

Jeden z našich klientů trávil odpoledne na své lodi. V momentě, kdy si šel do kuchyňky umýt nádobí, loď samovolně explodovala. Muž naštěstí vyvázl bez vážnějších zranění.

To jiný klient si zase spletl čluny a omylem u mola odvázal záchranný člun v hodnotě skoro 600 000 Kč. Člun se ztratil na moři a už se nikdy nenašel. Kupodivu nešlo o oblast Bermudského trojúhelníku. 

Témata:  lidé pojišťovny Peníze

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

VZP

Zájem o příspěvky VZP láme rekordy

O příspěvky z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny je letos rekordní zájem. VZP eviduje za první čtvrtletí už 465 tisíc podaných žádostí. V porovnání s loňskem se jedná o 50% nárůst. Nejčastěji si klienti žádají o příspěvek na pohybové aktivity a na dentální hygienu. Aby byly žádosti i přes enormní navýšení vyřízeny v co nejkratším čase, přistoupila pojišťovna k posílení personálních kapacit.