Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zmizí automaty se sladkostmi v září ze škol?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Už prvního září měly ze škol nenávratně zmizet automaty, v nichž mohou děti školou povinné sehnat slazené limonády, chipsy a další nezdravé potraviny. Jedlíci ale mohou zatím zůstat klidní.

S největší pravděpodobností hraničící v tuto chvíli s jistotou totiž jeden z velkých plánů bývalého ministra školství Marcela Chládka svoji zářijovou premiéru nestihne. Proč? Kvůli laxnosti úředníků.

Jak píše pondělní Právo, automaty řeší nová vyhláška, která ovšem stále není hotová. Na předpisu, který má zarazit prodej nezdravých potravin přímo ve školách, totiž pracuje kromě resortu školství i ministerstvo zdravotnictví.

A úředníci tak trochu nestíhají. Ministerstvo školství ústy své mluvčí Jitky Ježkové přiznalo, že vyhláška nabírá zpoždění, protože se prý ministerstva ještě nedohodla a spokojení prý nejsou ani školští náměstci.

Ministerstvo zdravotnictví ovšem průtahy hází na resort Kateřiny Valachové s tím, že je to zodpovědnost resortu školství. Zatím ovšem není jasné, kdy se ministerstva dohodnou a "nezdravé" automaty ze škol opravdu zmizí.

Témata:  školství potraviny

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:15

Firmy mladé potřebují, to je dobrá zpráva pro čerstvé absolventy. Kolik si mohou vydělat?

Letošní rok je šance na zotavování ekonomiky, prorokují zaměstnavatelé. Je to mimochodem i dobrá zpráva pro letošní absolventy, protože jejich příchodu na pracovní trh by to mohlo pomoci. Většina firem totiž mladé zaměstnance potřebuje, zejména ty IT zdatné. 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy