Účty klientů České spořitelny v nebezpečí! Útočí na ně podvodníci

Před novým počítačovým virem varuje své klienty využívající službu internetového bankovnictví Česká spořitelna. Její tiskové centrum potvrdilo agentuře Mediafax rozpoznání nového typu počítačového viru v pondělí.

660
reklama

"V druhé půlce uplynulého týdne jsme identifikovali nový typ počítačového viru, který stojí za několika pokusy o podvodné transakce v internetovém bankovnictví České spořitelny," uvedl tiskový mluvčí České spořitelny Petr Podzimek.

Podle jeho slov je nový vir schopen klienty České spořitelny sám vyzvat během přihlášení nebo během práce ve službě Servis 24 Internetbanking k zadání kódu z SMS zprávy k transakci, kterou si samotní zákazníci nevyžádali.

Česká spořitelna proto své klienty vyzývá, aby pečlivě kontrolovali obdržené SMS zprávy (účet příjemce, částku a měnu) a nikdy nezadávali zaslaný kód z autorizační SMS na operaci v internetovém bankovnictví, kterou sami nezadali.

Podle Podzimka byly podvodné pokusy, které Česká spořitelna zaznamenala, prozatím vždy v eurech, virus současně uživatele internetového bankovnictví vyzval k zadání autorizačního SMS kódu na místě, které je pro službu Servis 24 neobvyklé.

"Zatím prověřujeme pouze několik klientů, kteří se s virem setkali. V této souvislosti se mohlo jednat o finanční ztrátu v řádu několika desítek eur," zakončil mluvčí Podzimek.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky