Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nokii drtí konkurence, propustí na 10 tisíc zaměstnanců

Nokii drtí konkurence,  propustí na 10 tisíc zaměstnanců

Foto: Pixmac

Jeden z největších výrobců mobilních telefonů na světě, finská společnost Nokia, oznámila, že plánuje snížit počet svých pracovníků o 10 tisíc po celém světě. Informovala o tom ve čtvrtek agentura AFP.

Podle prohlášení společnosti by mělo propouštění skončit do konce příštího roku a stojí za ním rozsáhlá opatření na omezení výdajů.

"Plánované redukce jsou důsledkem zamýšlených kroků, o jejichž nutnosti jsme přesvědčení kvůli zajištění dlouhodobé konkurenceschopnosti společnosti Nokia," uvedl výkonný ředitel společnosti Stephen Elop.

Nokia po dlouhou dobu vládla trhu s mobilními telefony. Po nástupu chytrých telefonů, zvláště pak se vstupem přístroje iPhone na trh, začala podstatně ztrácet.

Témata:  mobily

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy