Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Automobilový průmysl v ohrožení! Zřejmě nastane přerušení výroby

Automobilový průmysl v ohrožení! Zřejmě nastane přerušení výroby

Foto: Volkswagen

Nedostatek pryskyřice, která se používá k výrobě brzdových a palivových součástek, může zasáhnout do celosvětové výroby automobilů během několika týdnů. V sobotu o tom informovala agentura Reuters.

„Nedostatek pryskyřice je skutečný a bezprostřední. Možnost přerušení výroby v některých fabrikách během následujících týdnů je reálné,“ uvedl generální ředitel TI Automotive, William Kozyra v dopise pro výrobce automobilů, který si nepřál být jmenován.Nedostatek pryskyřice vhodné pro automobilový průmysl (sloučenina PA-12) je podle zdrojů agentury Reuters zapříčiněn výbuchem v německé chemické továrně poblíž města Essen, ke kterému došlo 31. března. Závod ve vlastnictví průmyslového konglomerátu Evonik Industries, který je klíčovým výrobcem PA-12, je v současné době mimo provoz.Setkání dovozců a výrobců automobilů, na kterém budou zástupci automobilek řešit problém nedostatku pryskyřice, se uskuteční v úterý.

Témata:  průmysl

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy