Články k tématu: potraviny

Margarín byl náhradou másla za války. Proč ho pořád konzumujeme?

Co používáte a jíte častěji? Máslo, nebo margarín? Ze všech stran na nás útočí různé zprávy a studie o tom, co je…

Pokračovat >>>

ČOI zabavila dokonalé molitanové napodobeniny potravin. Děti by si je mohly snadno splést

Velmi zdařilé napodobeniny dortíků - muffinů a obložených croissantů, oblíbených u dětí, objevila v kamenné provozovně…

Pokračovat >>>

Vědci se zabývají kde čím. Víte, jak nejlépe krájet a připravit brambory?

Asi nikoho nepřekvapí, že odborníci a vědci se dnes zabývají kde čím. Ne vždy jde přitom o zkoumání vesmíru nebo…

Pokračovat >>>

reklama

Označení BIO. Co to vlastně znamená?

Při nákupu kvalitních a zdravých potravin je někdy těžké poznat rozdíly mezi syntetickými chemikáliemi a přírodními…

Pokračovat >>>

Mohou se potraviny v mrazáku zkazit?

Mrazáky jsou nejlepšími přáteli všech, kteří se na amatérské či profesionální úrovni pohybují v kuchyni. Ostatně slouží…

Pokračovat >>>

Drůbežího masa se snědlo nejvíce v historii

V loňském roce byla zaznamenána rekordní spotřeba drůbežího masa, a to 27,3 kg na obyvatele. Je to o 1,8 % více než v…

Pokračovat >>>

Barilla vyhlásila boj Nutelle, chystá vlastní pomazánku

Největší světový výrobce těstovin, italská firma Barilla, se chystá vtrhnout na trh s oříškovými pomazánkami, kterému…

Pokračovat >>>

Důchodci a stravování? Senioři si ničí zdraví špatným jídlem

Každý třetí senior konzumuje více než jednou za měsíc prošlé potraviny. Poukazuje na to studie vedená na Katolické…

Pokračovat >>>

Ohrožuje váhu, ale... Může čokoláda prospívat lidskému tělu?

Čokoláda je po mnohé symbolem mlsání – a také přibírání na váze a dalších zdravotních problémů. To ale nemusí být nutně…

Pokračovat >>>

Proč tloustneme? Jezte klidně biftek i zmrzlinu. Důležitá je jiná věc!

Nezáleží jen na tom, kolik toho sníme, ale i na tom, kdy to sníme. Makarony, biftek nebo zmrzlina: jejich vliv na naši…

Pokračovat >>>

Superpotraviny nejsou tak super? Je to čistý jed, tvrdí profesorka z Harvardu

Ještě nedávno byl hitem ve všech zdravých jídelníčcích, to se ale možná velmi brzy změní. Řeč je o kokosovém oleji,…

Pokračovat >>>

Podzimní splín. Můžeme mu čelit jídlem?

Málo energie, ospalost, trudnomyslnost a snížení výkonnosti jsou jen některé příznaky změny ročního období.

Pokračovat >>>

Stejný obal, jiné složení. Je Česko odpadkový koš Evropy?

O České republice se dlouhodobě mluví jako o odpadkovém koši Evropy.. Řada testů ukázala, že v českých obchodech…

Pokračovat >>>

Cukr a káva jako na houpačce

Cukr i káva v posledních týdnech oživily skoro až k 25 %. Po měsících prodeje dosáhl minulý měsíc cukr desetiletého…

Pokračovat >>>

Brambory jsou zdravé, ale... Co udělají s vaším tělem, pokud nebude jíst nic jiného?

Brambory nejsou považovány právě za dietní jídlo – už jen proto, že obsahují spoustu sacharidů. Přesto existují…

Pokračovat >>>

Šlehačky ve spreji: Kupujeme vzduch a předražený cukr?

Vypadají stejně, uvnitř se diametrálně liší. Řeč je o šlehačkách ve spreji. Spotřebitelský časopis dTest porovnal 25…

Pokračovat >>>

Čím se živí senioři? Nový výzkum vyděsil i odborníky

Každý třetí senior konzumuje více než jednou za měsíc prošlé potraviny. Poukazuje na to studie vedená na Katolické…

Pokračovat >>>

Přijdou Češi o slevové akce? Toman chce uzákonit, aby se potraviny neprodávaly za podnákladové ceny

Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) by chtěl uzákonit, aby se potraviny v ČR nedaly prodávat za podnákladové…

Pokračovat >>>

Co byste si neměli dávat v letadle? Letušky prozradily velké tajemství

Letušky a stevardi se musí za letu vypořádat se spoustou problémů a zdánlivě nevinná prosba jim pokazí pečlivě…

Pokračovat >>>

Dáváte přednost kuřecímu masu? Kvalita se změnila. Prospívá našemu zdraví?

Kuřecí maso je po celém světě velmi oblíbené. Je poměrně levné, rychlé na přípravu a navíc je považováno za poměrně…

Pokračovat >>>

Zboží ve velkých řetězcích je o více než 20 % dražší než v tradičních prodejnách

Druhá fáze průzkumu Družstva CBA, který srovnává ceny zboží napříč českým maloobchodem, ukázala na významně vyšší ceny…

Pokračovat >>>

Uždibujete syrové těsto? Do těla se vám může dostat nebezpečná bakterie

Taky máte ve zvyku ochutnávat těsto na koláče a buchty předtím, než jej vložíte do trouby? Podle vědců byste s tímto…

Pokračovat >>>

Jak dodat kostem vápník? Které potraviny jsou nejvhodnější?

Kalcium je minerální prvek, který má pro organismus zásadní význam. Je především klíčovým prvkem pro stavbu páteře a…

Pokračovat >>>

Bramborám se nedaří, sklidí se jich méně

Letos se urodí méně okopanin. Podle aktuálního odhadu Českého statistického úřadu se sklidí 581 tisíc tun brambor a 3…

Pokračovat >>>

reklama

Fokus

Aktuálně

Doporučujeme

Zobrazit: mobil | klasicky