K poskytování služeb, cílení reklam a analýze návštěvnosti využíváme soubory cookie. Používáním webu s tímto vyjadřujete souhlas. Další informace

Články k tématu: potraviny

Holdujete vodě s citrónem či ovocnému čaji? Vědci před tím varují

Známe to asi všichni. Mezi velkými jídly si často vaříme čaj nebo si dopřejeme nějaké malé občerstvení. Jenže častá…

Pokračovat >>>

Proč lidé pijí mateřské mléko jiného savce? Je vůbec zdravé?

Kravské mléko se považuje za největší zdroj vápníku vůbec. Bohužel novodobé studie ukazují, že opak je pravdou.…

Pokračovat >>>

Kolik cukru obsahuje instantní kakao? Budete nemile překvapeni!

Na nápojích z instantního kakaa vyrostlo už několik generací dětí. Řada rodičů v tom vidí způsob, jak do dětí dostat…

Pokračovat >>>

reklama

Vyplatí se nákup potravin v Německu? V čem naše potraviny zaostávají?

Časopis dTest přinesl další srovnání levných nákupů z Německa, Rakouska, Slovenska, Polska a Česka. Předmětem srovnání…

Pokračovat >>>

Proč je kvalita potravin v Česku horší, než v sousedních zemích EU?

Současné snahy Evropské komise týkající se sjednocení kvality potravin v evropských zemích pouze poukazují na neblahý…

Pokračovat >>>

Kolik cukru obsahuje instantní kakao? Budete překvapeni!

Na nápojích z instantního kakaa vyrostlo už několik generací dětí. Řada rodičů v tom vidí způsob, jak do dětí dostat…

Pokračovat >>>

Ovesné vločky: Musí se lidé bát o své zdraví?

Ovesné vločky jsou levnou a oblíbenou surovinou pro přípravu ovesných kaší a müsli. Mezi jejich oceňované přednosti…

Pokračovat >>>

Zákon o významné tržní síle je postavený jednostranně, malým českým obchodníkům škodí

Zákon o významné tržní síle patří mezi hlavní legislativní úpravy, které ovlivňují tuzemský trh s potravinami. Děje se…

Pokračovat >>>

Dáváte si pozdní večeře? Vědci zjistili, co se poté ve spánku děje s vaším tělem

Večeře je pro řadu lidí tím nejdůležitějším jídlem. Pro někoho znamená první teplé jídlo během dne, pro jiné zase…

Pokračovat >>>

Zatracujete sádlo a dáváte přednost máslu? Naši předkové byli rozumnější

Máslo, nebo sádlo? Naši předkové o užitku sádla nepochybovali, dnes se ale přikláníme ke "zdravějším" variantám. To ale…

Pokračovat >>>

Na co si dát pozor při nákupu aneb Jak poznat kvalitní potraviny

Víme, na co si dát pozor při nákupu nejběžnějších deseti potravin. Z výzkumu agentury STEM/MARK z roku 2017 o značení a…

Pokračovat >>>

Češi jsou národem metráčků! Víte, kolik toho sníme?

Nejde jen o to, kolik toho sníme, ale také co jíme. Češi tak díky své vysoké váze drží ve statistikách přední příčky…

Pokračovat >>>

Jak vysoké jsou obchodní přirážky i marže velkých řetězců?

Družstvo CBA provedlo v lednu exkluzivní průzkum, ve kterém srovnávalo ceny 500 mléčných produktů a lihovin v…

Pokračovat >>>

Čokoláda v lednici? Věc, kterou dělá skoro každý, je prý úplně špatně

Čokoláda skladovaná v lednici. Někteří lidé to dělají, pokud jste mezi nimi i vy, měli byste okamžitě přestat. Podle…

Pokračovat >>>

Češi si dávají větší pozor na to, co jedí. Loni utratili za kvalitní potraviny stovky milionů

Spotřeba jídla v Česku roste. Zatímco v roce 2014 snědl každý Čech průměrně 759 kilogramů masa, v roce 2016 to bylo už…

Pokračovat >>>

Jsou domácí testy škodlivých látek opravdu přesné?

Nedávno se internetem šířila poplašná zpráva o vysokém obsahu dusičnanů v prodávaném čínském zelí, ledovém salátu, bio…

Pokračovat >>>

Opravdu si důchodci letos polepší? Společně s důchody roste i cena potravin

Od nového roku došlo k navýšení všech druhů důchodů. V závislosti na věku a výši příjmů si tak senioři, ale i invalidní…

Pokračovat >>>

Důchodci si v roce 2018 polepší. Společně s důchody ale roste i cena potravin

V novém roce dojde k navýšení všech druhů důchodů. V závislosti na věku a výši příjmů si tak senioři, ale i invalidní a…

Pokračovat >>>

České chipsy jsou dražší a nezdravější než ty německé. Chutnají alespoň lépe?

Sledování sportovních přenosů ani společenské oslavy se většinou neobejdou bez brambůrků; každý Čech jich průměrně…

Pokračovat >>>

České domácnosti ročně vyhodí 254 tisíc tun jídla. Proč tak plýtvají?

Podle Organizace pro zemědělství a výživu se na světě každý rok vyhodí nebo zkazí třetina všech vyrobených potravin. To…

Pokračovat >>>

Nechutnalo vám v restauraci? Nebojte se jídlo reklamovat

Zatímco reklamovat obuv či elektroniku jsme si už zvykli, ve stravovacích zařízeních se často držíme zpátky kvůli…

Pokračovat >>>

Rozdílní kvalita a složení výrobků? dTest spouští kampaň Stop dvojí kvalitě

Spotřebitelům vadí, že stejně vypadající výrobek koupený ve starých a nových členských státech Evropské unie má…

Pokračovat >>>

Světoví experti řeší v Praze kvalitu potravin

Kvalita potravin, jejich falšování a bezpečnost, ochrana spotřebitelů. Cesty k řešení závažných aktuálních problémů…

Pokračovat >>>

Ceny obědů na Moravě dál rostou. Jak je na tom zbytek republiky?

Ceny obědů na Moravě dál rostou, stejně jako v celé republice: Průměrná útrata za oběd v moravské metropoli se v září…

Pokračovat >>>

reklama

Zprávy odjinud

Právě se děje

Další zprávy

Zobrazit: mobil | klasicky