Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lyžařská sezóna je tady. Jste připraveni?

Lyžařská sezóna je tady. Jste připraveni?

Foto: H1

PR ČLÁNEK - Ještě než pořádně napadne sníh, připravte si zimní výstroj. Nezapomínejte na bezpečnostní prvky, jako je například ochranná přilba. Hodit se může i pojištění pro případ úrazu.

Úrazy na sjezdovkách jsou závažnější

Ročně české hory navštíví asi 700 až 800 tisíc lidí. Horská služba uvádí, že každou sezonu zasahuje zhruba u 5 000 případů (v roce 2011 se počet zásahů přiblížil až 6 500). Z dlouhodobého hlediska se množství úrazů způsobených při zimních radovánkách neustále zvětšuje.

Mění se i jejich struktura. Zatímco zlomenin je méně, přibývá poškození kloubů. Čím dál více záchranáři evidují také vážné úrazy. Přibývá otřesů mozku, poranění hlavy či páteře a obecně úrazů s trvalými následky.Jezdíme rychle a nebezpečně

Na vině je podle záchranářů zdokonalující se lyžařské vybavení, které umožňuje rychlejší a agresivnější jízdu, zasněžování umělým sněhem, jehož vlastnosti se od toho přírodního liší, ale také nepoužívání bezpečnostních a ochranných pomůcek, zejména ochranných přileb.

Ze statistik Horské služby ČR dále vyplývá, že k největšímu počtu úrazů dojde cizím zaviněním. Neboli to, že umíte perfektně jezdit, ještě neznamená, že vám žádné nebezpečí nehrozí – stačí se na sjezdovce setkat s méně ohleduplným nebo méně dobrým jezdcem.Pojistěte a dodržujte pravidla

Zatímco v zahraničí vás na sjezdovkách chrání cestovní pojištění, doma někteří podléhají iluzi, že žádná pojištění není třeba uzavírat. S ohledem na skutečnost, že přibývá úrazů s trvalými následky, je však tato domněnka mylná.

Pokud každý rok testujete sníh i na českých sjezdovkách, sjednejte si úrazové pojištění, které kryje jak úraz s trvalými následky, tak obsahuje připojištění denních dávek po dobu hospitalizace, nebo po dobu nezbytného léčení.

Právě úrazové pojištění vám pomůže vyrovnat se s finančními dopady úrazu a udržet si původní životní úroveň.

Vždy se při jeho sjednávání zajímejte jednak o výši pojistného plnění, možnosti progresivního plnění a především o pojistné podmínky.

Při zbytečném hazardování a provozování extrémních sportů (patří sem i lyžování mimo vyznačené sjezdovky) a nedodržování bezpečnostních pokynů, zpravidla zaniká nárok na pojistné plnění.

Témata:  PR článek ING bank

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy