Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo získal Cenu pokroku 2015 za nejlepší inovaci ve finančnictví?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Home Credit

Prvním držitelem Ceny pokroku Chytrého Honzy, určené nejlepším inovativním produktům v oblastech bankovnictví a pojišťovnictví, se staly Česká spořitelna a Pojišťovna České spořitelny. Cenu publika navíc získala UniCredit Bank. Ocenění v podobě unikátní skleněné pokladnice uděluje společnost Chytrý Honza, která je na českém finančním trhu lídrem mezi inovátory. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v pražském Café Royal, kde v průběhu galavečera vystoupili přední odborníci ze sektoru bankovnictví a pojišťovnictví, informuje Protext.

Cílem projektu Cena pokroku je podpořit a motivovat celý finanční sektor k inovativnímu přístupu. "Věříme, že nadčasová, technologicky vyspělá a jinak neobvyklá řešení si zaslouží pozornost. Proto jsme se rozhodli chytré projekty podpořit a začít každoročně udílet Cenu pokroku pro ta nejinovativnější řešení," popsal hlavní myšlenku projektu Jiří Paták, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Chytrý Honza.

Letošního prvního ročníku soutěže se zúčastnily všechny banky a pojišťovny působící v České republice. Do soutěže nominovaly produkt, službu, technické řešení nebo webovou aplikaci, které považují za nejvíce inovativní. Podmínkou účasti byl vznik inovace v uplynulém období jednoho roku a její funkčnost pro veřejnost v roce 2015.

Cenu v kategorii Pojišťovnictví získala Pojišťovna České spořitelny za: zavedení možnosti podepisovat dodatky k Flexi životnímu pojištění pomocí biometrického podpisu. Podpis na papír tak už není třeba. Menší chybovost u tohoto způsobu vyplňování pro poradce v praxi znamená, že dříve dostávají svou provizi. Pojišťovně pak tato inovace šetří náklady.

Cenu v kategorii Bankovnictví získala Česká spořitelna za: nový úvěrový online konfigurátor. Banka představila aplikaci, která umožňuje externím partnerům modelovat hypoteční úvěr tak, že poradce i klient v reálném čase vidí, zda je či není možné na úvěr dosáhnout, a to hlavně díky náhledu do bankovních registrů.

Cenu publika získala UniCredit Bank za: možnost převodu kreditních karet z jiných bankovních domů. Klient díky této službě může převádět zůstatky z kreditních karet u jiných bankovních domů do jedné kreditní karty UniCredit Bank, a to s nižší úrokovou sazbou. Navíc po dobu prvního půl roku není převedená částka úročena vůbec.

"Viděli jsme dnes spoustu zajímavých a inovativních řešení, porota měla hodně těžký výběr. Jsem rád, že ve všech kategoriích nakonec zvítězily produkty, které svojí myšlenkou a inovativností významně obohacují český finanční trh a pomáhají veřejnosti," zhodnotil výsledky soutěže Jiří Paták.

Chytrý Honza pojal inovativně i samotné hlasování o vítězích soutěže, takže ho zorganizoval moderněji, férověji a otevřeněji než bývá u podobných soutěží obvyklé. O vítězi rozhodla odborná porota složená ze specialistů na finanční trh, ekonomických novinářů, odborníků na marketing a IT. Porotci měli k dispozici chytrou aplikaci, která bezchybně zaznamenala jejich verdikt.

Témata:  finance

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy