VIDEO: Vzpoura proti státu! Občan odmítl platit daně

Jak se vypořádat s rozhazovačným státem? Přestaňte mu platit. S takovýmto radikálním řešením přichází jeden z občanů České republiky ve videu uveřejněném na internetu.

660
reklama

Ve videu je prezentován otevřený dopis občana českému státu, Evropské unii a nadnárodním koncernům. Těm přeje „hodně štěstí na cestě do pekel“. Nejprve je v otevřeném dopise vzpomínáno na soužití autora se státem.

Ten po něm od začátku žádal peníze. „Na vaše prosté „dej“ jsem si zvykl,“ říká. Stát je totiž investoval do školství, policie, lékařů. Státu prý tento podnikatel dával až polovinu svých zisků. A ten mu nikdy neřekl prosím či děkuji.

Pak se tomuto podnikateli přestalo dařit. Žádal stát, aby chvíli počkal se svými žádostmi o peníze. Ten ale na něj poslal exekutory a hrozil soudy a kriminály. Mezitím ztratil rodinu a zadlužil se. To proto, aby byl schopen dál státu platit.

Chvíli se výhružek zalekl, ale dnes už tomu tak není. Našel totiž řešení: „Já už vám prostě nic nedám“. Bude i dál platit. Ale teď bude platit přímo lékařům, farmářům, policistům, učitelkám a ještě mu něco zbude. „Vás nepotřebuji,“ vzkazuje zhrzený občan státu. Nepotřebuje prý předvolební kampaně, likvidování zemědělství ani pochybné státní zakázky.

Se státem se hodlá začít bavit, až zmoudří. Do té doby mu nechce dát už ani korunu. Otázkou je, jak dlouho s tímto odporem nespokojený občan vydrží.

Video za 6 týdnů shlédlo přes 125 tisíc lidí a v hlasování o oblíbenosti videa jednoznačně vítězí podpora autorovi dopisu.

Témata: daně

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky