Soudkyně si koupila dům z konkurzu, který sama nařídila

Soudkyně Krajského soudu v Hradci Králové Jaroslava Zusková se ocitla v silném podezření ze střetu zájmů - řídila konkurz majetku zadlužených manželů, do kterého spadal i jejich rodinný dům, který si pak za nejnižší cenu sama koupila. V úterním vydání o tom informují Hospodářské noviny (HN).

660
reklama

Soudkyně před dvěma lety řešila bankrot manželů z Pardubicka, kteří si nabrali půjčky, jež pak nemohli splácet. Do jejich majetku patřil i vesnický dům se stodolou a zahradou, který se soudkyni zalíbil. Jenže dva zájemci za něj nabídli víc, než byla ochotna zaplatit, a tak se rozhodla zrušit jeho přímý prodej a nařídila dražbu. "Říkala jsem si: Takhle to koupit nemůžu, ať jde do dražby. A do té dražby se z těch zájemců nepřihlásil nikdo," přiznává bez skrupulí soudkyně.

V dražbě skutečně nikdo ze zájemců nepřihodil a soudkyně získala dům za vyvolávací cenu. Problém v tom nevidí: "Rozumím, na co se chcete zeptat: Jestli mi to nepřipadá blbé. Ale proč bych nemohla koupit ve veřejné dražbě něco, co chci?" Zusková nyní čelí kárné žalobě a dokonce může přijít o místo. "Vidím v tom střet zájmů," potvrdila mluvčí královéhradeckého soudu Jana Kliková.

Témata: soudy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky