Články k tématu: restaurace

Ostrý start EET se blíží. Podnikatelé stále vyčkávají

Do ostrého startu EET zbývá již pouhých 14 pracovních dnů. Přesto jednotliví podnikatelé stále vyčkávají. Přestože…

Pokračovat >>>

45 dní do startu EET: Budou provozovatelé připraveni?

Českým restauracím a kavárnám zbývá měsíc a půl na zavedení elektronické evidence tržeb. Přístup jednotlivých…

Pokračovat >>>

Myší trus, špína, plíseň, vajgly: I tady lidé v létě obědvali

Hned 18 provozoven nechala v průběhu letních měsíců zavřít Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).…

Pokračovat >>>

reklama

Za nedojedené jídlo pokuta. Německem se šíří nový trend

Za nedojezené jídlo pokuta. Tak by se dal označit nový trend, který se šíří německými restauracemi. Informuje o tom…

Pokračovat >>>

EET: Hosté se bojí zavření svých oblíbených restaurací

Podle průzkumu provozovatele pokladního systému Septim.cz se o EET nezajímají jenom podnikatelé, ale i běžní občané, a…

Pokračovat >>>

Tyhle obchody a hospody hazardovaly s naším zdravím

Další obchody a restaurace musela kvůli nevyhovujícímu stavu uzavřít Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).…

Pokračovat >>>

Štědrovečerní večeře letos vyjde na 195 korun

Štědrovečerní večeře letos vyjde na 195 korun. Vyplývá to z dopočtu Českého statistického úřadu dle průměrných…

Pokračovat >>>

Plíseň, špína, mrtvé myši. Kvůli tomu se zavírají hospody v Česku

Některé restaurace, hospody, pivnice, bary či fastfoody mají s hygienou pořádné problémy! Dokazují to zjištění…

Pokračovat >>>

Teď je to horší než v roce 1948. Komunisti se aspoň snažili, říká sociolog

Vláda přijala hned několik zákonů, které se dotknou restaurací, hospod a pivnic. Kromě úplného zákazu kouření budou…

Pokračovat >>>

Češi spropitné dávají, ale nepředají se. Proč a kolik se má platit?

Jen 4 z 10 Čechů dávají v restauraci automaticky nějaké spropitné. Další polovina ale tvrdí, že spropitné dávají jen…

Pokračovat >>>

Hnusy v Česku: Letos zavřeli už téměř 50 restaurací, hospod a barů +MAPA

Plíseň, špína, nepořádek, myší trus. To jsou jen některé nedostatky, které inspektoři objevili v téměř padesátce…

Pokračovat >>>

Chodíte na levná polední meníčka? Užijte si je, dokud můžete, zřejmě brzy skončí

Řada Čechů si zvykla chodit v polední přestávce na polední menu, které podává velká část restaurací. Dát si vydatný…

Pokračovat >>>

Daně v restauracích klesnou o šest procent. Zlevní jídlo a pití?

Ministr financí Andrej Babiš chce snížit restauracím daň z přidané hodnoty ze současných 21 na 15 procent. Má jít o…

Pokračovat >>>

Jak dopadly první kontroly uváděných alergenů v restauracích?

Od 13. prosince loňského roku platí povinnost provozovatelů zařízení poskytujících stravovací služby uvádět informaci o…

Pokračovat >>>

Hospody čekají změny, některé možná skončí. Babišův muž jde do akce

Ministerstvo financí dokončuje dlouho očekávaný loterijní zákon. Resort ho sice oficiálně představí až v říjnu, podle…

Pokračovat >>>

Pohlreich se ostře pustil do ministerstva. Nemají nám co nařizovat

Poslanecká sněmovna má v plánu zakázat kouření v restauracích. Spolu s tím ministerstvo také chce zavést povinnost mít…

Pokračovat >>>

Hamižní hospodští, za dětské porce chtějí i dvojnásobek. Mají na to právo?

Určitě se vám někdy stalo, že vás na jídelním lístku zaujalo jídlo, které bylo určené pro dětské strávníky. V některých…

Pokračovat >>>

Kdo nejvíc šidí turisty? Víme, kde si v Česku dát pozor

Téměř každý třetí obchod nebo restaurace podvádí své zákazníky během turistické sezóny. Mezi nejčastější nešvary patří…

Pokračovat >>>

To je vtip?! Stát chce vyhodit miliony za tajné agenty v restauracích

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP) kritizuje státem připravovaný projekt, podle kterého by…

Pokračovat >>>

Voda z kohoutku v restauraci? Kolik jsou Češi ochotni zaplatit!

Za vodu z kohoutku jsou ochotny v českých restauracích platit dvě třetiny hostů, cenu si představují v rozmezí pěti až…

Pokračovat >>>

V Česku ubývá hospod, po stovkách ročně

V posledních dvou letech v Česku ubývá restaurací, hospod a výčepů s točeným pivem, ročně jich podle odhadu odborníků…

Pokračovat >>>

Čtvrtina restaurací šidí hosty zahrádek, zjistila ČOI

Se začátkem léta se pracovníci České obchodní inspekce zaměřili na kontrolu restauračních zahrádek v hlavním městě a…

Pokračovat >>>

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky