Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miliardář chce uprchlíkům darovat stovky milionů dolarů

USD
USD
Foto: Grafton

Americký miliardář George Soros vloží 500 milionů dolarů do firem, které založí migranti. Chce tak napomoci lepší integraci uprchlíků, informuje server EuroZprávy.cz s odvoláním na agenturu AP.

Investice by podle Sorose měla pomoci nejen migrantům, ale i společnostem, které je přijaly. Soros to uvedl na summitu Valného shromáždění OSN věnovaného migrační krizi.

"Budeme investovat do startupů, do zavedených společností, do iniciativ se společenským dopadem a do firem založených migranty. Předpokládáme, že tyto investice budou ziskové," tvrdí Soros.

Dodal, že jeho primárním cílem je vytvořit produkty a služby, které skutečně pomohou migrantům i hostitelským společnostem. Vyjádřil také přesvědčení, že jeho rozhodnutí motivuje další finanční investory, aby se k podpoře firem provozovaných migranty připojili.

Vysoký komisař OSN pro uprchlíky Filippo Grandi Sorosův návrh uvítal. "Investice pomohou uprchlíkům k tomu, aby se mohli spoléhat sami na sebe," řekl.

"Uprchlíci potřebují přístup k finančním a právním službám, ke vzdělání a k příležitostem k zaměstnání. Domníváme se, že soukromý sektor má jedinečnou možnost pomoci vytvořit infrastrukturu potřebnou pro podporu těchto služeb," dodal Grandi.

Témata:  uprchlíci George Soros

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy