Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté a celníci pátrali v Praze po migrantech, zastavili 4 tisíce aut

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Velká policejní akce zaměřená na migranty se uskutečnila v noci na pátek v Praze. Policisté na dvou místech zastavili téměř čtyři tisíce vozidel a společně s celníky kontrolovali posádky i převážené věci.

Na dvě stovky strážců zákona a celníků se daly do práce po 22. hodině v Cínovecké ulici ve směru jízdy k dálnici D8 a na Pražském okruhu u Cholupického tunelu.

Doprava byla svedena vždy do jednoho pruhu. Vytipovaná vozidla pak čekala důkladná prohlídka. Policisté měli mimo jiné k dispozici unikátní přístroj, jehož čidla dokážou odhalit člověka schovaného v návěsu kamionu na základě tepu srdce. Celníci zas třeba hledali pašované cigarety pomocí psa vycvičeného na poznání tabáku.

Kontrolou prošlo téměř 4 tisíce vozidel a více než tisícovka jejich pasažérů. Mezi hříšníky patřil cizinec se čtyřmi zřejmě padělanými pasy, dva řidiči pod vlivem alkoholu a čtyři s neplatnými či chybějícími dálničními známkami.

V rukou policistů skončili rovněž tři lidé, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Naopak jeden z řidičů šlápl na plyn, a přestože se za ním hned pustila hlídka, podařilo se mu ujet.

Celníci měli k dispozici databázi dlužníků a tak se jim na místě podařilo vybrat skoro 125 tisíc korun na nezaplacených daních.

Témata:  uprchlíci Policie ČR

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy