Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropa je kvůli uprchlické krizi v ohrožení, Merkelová se ale zachovala statečně, tvrdí americký politik

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Na mnichovské bezpečnostní konferenci vystoupil mimo jiné americký ministr zahraničí John Kerry, který ocenil postoj německé kancléřky Angely Merkelové. Zároveň ale dodal že Evropa je v nebezpečí.

Kerry pochválil přístup Merkelové, která podle něj projevila „velkou odvahu" tváří v tvář přílivu uprchlíků, kteří představují pro kontinent „existenční hrozbu".

Kancléřka podle se podle něj zachovala statečně, když „pomohla tolika lidem, kteří potřebují tak moc pomoci". Odvážně se prý zachovalo i evropské společenství, které přijímá utíkající před násilím a „odmítá netoleranci a rasismus" v rámci svých společenství.

Podle serveru The Local ale také varoval, že masový příliv uprchlíků a dalších migrantů může být předzvěstí „další existenciální hrozby" pro kontinent.

„Čelíme nejvážnější humanitární krizi v Evropě od druhé světové války," uvedl na konferenci, která se věnuje především syrskému konfliktu. „Spojené státy chápou, že povaha této existenční hrozby ovlivňuje politiku i strukturu života v Evropě," dodal.

Témata:  uprchlíci Angela Merkelová

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy