Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci tu nejsou. Sobotka jedná správně, zastal se premiéra poslanec

Přijímání uprchlíků do Evropy
Přijímání uprchlíků do Evropy
Foto: Tomáš Zdechovský

Premiér Bohuslav Sobotka čelí kvůli uprchlické krizi kritice hned z několika stran. Do šéfa českého kabinetu se pustili také bývalý i současný prezident. Sobotka však našel zastání u poslance hnutí ANO.

Miloš Zeman už v prosinci vyjádřil lítost nad tím, že nemá pravomoc kvůli migrační krizi Sobotku odvolat. V listopadu také uvedl, že Sobotka „svou váhavostí, svou nerozhodností a řadou dalších zdánlivě smířlivých a zdánlivě humanistických gest, která podle mého názoru nedoceňují reálné nebezpečí."

Poslanec hnutí ANO a bývalý novinář Martin Komárek připomněl, že současná hlava státu není jediná, kdo do šéfa kabinetu kvůli migraci kope. „Václav Klaus a Miloš Zeman kritizují Bohuslava Sobotku za jeho "pasivitu" ve věci uprchlíků," připomněl na sociálních sítích.

Celá věc je podle něj ale trochu jinak. „Jaká je skutečnost? V Česku uprchlíci nejsou. Země je připravena pomoci únosnému počtu těch, které sami vybereme. Jsme lídrem v tlaku na ochranu vnějších schengenských hranic. Tato vláda nemohla udělat ve věci migrace víc. A i když možná není pan Sobotka nejaktivnější, je předsedou zodpovědné a úspěšné vlády," chválí premiéra Komárek.

Témata:  uprchlíci

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy