Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Viete, kde sa oplatí šetriť a kde nie?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, MoneyMAG.cz

Keď začínate podnikať, je potrebné investovať každé jedno euro tak, aby z toho mal podnik čo najväčší úžitok. Neplatí to iba o peniazoch, platí to aj o energii, čase, ľudský či prírodných zdrojoch. Všetko využite na 100 %, ničím zbytočne nemrhajte. Kde dokážete ušetriť?

Ušetrite čas

Zdá sa vám proces zakladania firmy príliš zdĺhavý a komplikovaný? Viete si predstaviť využiť tento čas oveľa efektívnejšie? Nechajte si založiť spoločnosť ľuďmi, ktorí sú v tom experti a nestojte na úradoch ani sekundu, nenechajte sa otráviť byrokraciou, využite svoj čas efektívne – absolvujte stretnutia s potencionálnymi zákazníkmi či obchodnými partnermi, venujte čas veciam spojených s firmou. Jednoducho buďte efektívny. 

Ušetrite za prevádzkové náklady

Zmluvy, faktúry, listy, interná komunikácia, to všetko musíte vybaviť a tlačiareň dostane pekne zabrať. Počas dňa si ani nevydýchne. Ušetrite za tonery, nekupujte si vždy nové a zbytočne drahé, keď ich aj tak do pár týždňov miniete. Vyskúšajte renovované tonery, znížte prevádzkové náklady a tlačte toľko ako doteraz. 

Šetrite energiu a zdravie

Už ste počuli o LED technológii? Aj o tom, že náklady na energiu sú až o 80 % nižšie ako pri klasických žiarovkách? S LED osvetlením ušetríte nielen náklady na energiu, ale tiež aj svoj zrak a zrak svojich zamestnancov. Navyše intenzita žiarenia LED žiaroviek je pri práci oveľa príjemnejšia ako ostatné druhy osvetlenia – nielen ušetríte, ale aj zvýšite pracovnú produktivitu.

Kde nešetriť?

Tam, kde sa na to negatívne prejaví na vašom vzťahu so zamestnancami a hlavne so zákazníkmi. Nešetrite zbytočne na mzdách, nešetrite na kvalite vašich služieb a výrobkov, nešetrite na svojej prezentácii. Čo si myslíte, kde vás navštívi potencionálny zákazník skôr? Na webe či v kancelárii? Samozrejme, že na webe, preto zverte tvorbu webu odborníkom a majte kvalitnú prezentáciu, vyplatí sa vám to.

Témata:  podnikatelé spoření

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy