Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Významní investoři se zbavují akcií na Trumpově platformě Truth Social

Truth Social
Truth Social
Foto: Depositphotos

Lidé spojení s reality show Donalda Trumpa "The Apprentice", kteří společně založili jeho mediální podnik, se rychle zbavili několika milionů akcií.

Podle zpravodajských zdrojů se Andy Litinsky a Wes Moss, kteří stojí v čele United Atlantic Ventures, během týdne zbavili více než 7,5 milionu akcií Trump Media & Technology Group. Dohoda o uzamčení, která omezovala prodej akcií po dobu šesti měsíců, vypršela. Hodnota tohoto prodeje se odhaduje na přibližně 88 milionů dolarů.

Náhlý prodej akcií není překvapivý vzhledem k probíhajícím právním sporům mezi Litinskym, Mossem a Trump Media. Žaloba obviňuje Litinského a Mosse z nezodpovědných rozhodnutí, která vedla k výrazným finančním ztrátám, a uvádí, že "Moss a Litinsky žalostně selhali ve všech aspektech." Soud je vyzván, aby je donutil požadovat zpět své podíly. Litinsky a Moss již dříve podali žalobu proti Trumpovi, v níž tvrdí, že plánuje snížit jejich podíl v nové společnosti.

Před prodejem akcií Litinského a Mosse kolovaly spekulace, že akcie prodává sám Donald Trump. Tyto obavy se však ukázaly jako neopodstatněné, když Trump minulý týden prohlásil: "Lidé věří, že se chystám zlikvidovat své akcie. Chci říct, že to stojí za astronomické částky. Ale neprodávám své akcie. Neprodám své akcie. Nepotřebuji peníze." Nejistota ohledně jeho možného odchodu jako dominantního akcionáře a dopad na akcie trvá již několik týdnů.

Podle posledních informací vlastní Trump 114,75 milionu akcií Trump Media, což mělo v polovině května hodnotu 6,2 miliardy dolarů. V posledních měsících však akcie zaznamenaly výrazný pokles a na začátku týdne dosáhly rekordního minima.

Po čtvrteční závěrečné ceně 13,98 USD má Donald Trumpův podíl v Trump Media & Technology Group hodnotu přibližně 1,6 miliardy USD. Oznámení o prodeji akcií vedlo k poklesu hodnoty akcií o přibližně 1 % v obchodování po pracovní době.

Vzhledem k probíhajícím právním sporům není překvapující, že se Litinsky a Moss rozhodli prodat své podíly v této společnosti. Trump však veřejně prohlásil, že nemá v úmyslu prodávat své akcie, a to navzdory kolujícím zvěstem o opaku.

Témata:  Donald Trump Truth Social

Související

Aktuálně se děje

11:12

24. září 2024 16:16

Fialova vláda se rozpadá. Piráti chtějí skončit, obvinili ODS ze spolupráce s ANO

Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše tím, že premiér Petr Fiala navrhl jeho odvolání z vlády, koalice Spolu zahájila cestu ke spolupráci s hnutím ANO. Fiala plánuje ke konci září navrhnout prezidentu Pavlovi Bartošovo odvolání z postu vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj kvůli neúspěchu v digitalizaci stavebního řízení. Od středy bude digitalizaci vést ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy