Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Třetina britských zaměstnavatelů plánuje propouštění

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Zhruba třetina britských zaměstnavatelů plánuje ve třetím čtvrtletí snižování počtu pracovníků. Vyplývá to podle agentury Bloomberg z průzkumu organizace Chartered Institute of Personnel Development (CIPD) a společnosti Adecco Group. Výsledky průzkumu podtrhují nebezpečí krize na britském trhu práce, která by mohla narušit oživování ekonomiky z koronavirové krize.

Trh práce v době koronavirové krize podpořil program pro zachování pracovních míst, v jehož rámci vláda přispívá na mzdy zaměstnanců. Vláda již ale tento program začala omezovat, ačkoli řada podniků se stále potýká s problémy, píše Bloomberg.

Britská centrální banka minulý týden varovala, že míra nezaměstnanosti do konce roku stoupne na zhruba 7,5 procenta, což by byl skoro dvojnásobek nejnověji zveřejněného údaje.

"Dosud bylo propouštění zaměstnanců na nízké úrovni, nepochybně díky programu pro zachování pracovních míst. Očekáváme však, že na podzim přijde větší propouštění, zejména v soukromém sektoru, jakmile tento program skončí," uvedl Gerwyn Davies z CIPD.

Témata:  Velká Británie propouštění

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy