Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co znamená vítězství Donalda Trumpa a jaké může mít důsledky pro investory

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V amerických prezidentských volbách zvítězil republikánský kandidát Donald Trump. Co jeho vítězství znamená pro USA a globální ekonomiku a jaké jsou důsledky pro investory? Naši investiční experti nastiňují možný dopad na investory a představují potenciální investiční příležitosti. Informuje Fidelity International.

Angel Agudo, Portfolio Manager – US Equities

Angel se domnívá, že po počáteční reakci nebude mít vítězství Donalda Trumpa v dlouhodobém horizontu na chování trhů vliv. Trump je ovšem podle jeho názoru všeobecně vnímán jako člověk, jehož kroky by mohly způsobit bezprecedentní politickou nejistotu. Z daného výsledku by mohly zpočátku těžit státní dluhopisy a zlato, vnímané jako bezpečné útočiště, neboť náladu investorů bude charakterizovat riziková averze.

Nick Peters, Portfolio Manager – Fidelity Multi Asset

Podle Nicka budou trhy interpretovat vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách negativně, neboť Trumpova restriktivní politika v oblasti přistěhovalectví a volného obchodu může snížit růst USA.

Dierk Brandenburg, Senior Sovereign Analyst – Fixed Income

Podle Dierka Trumpovo vítězství vypovídá o tom, že lidé v USA chtějí změnu a jsou připraveni vsadit na Trumpa, přestože jde o riziko. Jeho nepředvídatelné chování v průběhu celé kampaně a jeho neortodoxní názory se trhům nebudou líbit, minimálně ne v krátkodobém horizontu.

Bryan Collins, Portfolio Manager – Asian Fixed Income

Bryan Collins je přesvědčen, že vítězství Donalda Trumpa může vést ke změně aktuálního vývoje na trzích ještě před oficiálním zahájením funkčního období v roce 2017. Americké státní dluhopisy mohou zpočátku zaznamenat růst – po naplnění očekávání dalšího posilování dolaru ve srovnání s ostatními hlavními měnami pak lze očekávat ještě prudší vzestup.

Témata:  Donald Trump USA ekonomika

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy