Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U mekáče už neseženete hamburgery a hranolky

Hranolky od McDonald´s, ilustrační fotografie
Hranolky od McDonald´s, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Jeden z nejrozšířenějších fast foodů na světě se rozhodl k velkému kroku! Otevřel restauraci, kde si nezakoupíte burger, který McDonald's proslavil po celém světě.

McDonald's je kolem nás už od roku 1955. Do roku 1958 prodal v Americe okolo 100 milionů hamburgerů a pak se rozšířil do celého světa. "Jsme hrdí na naši historii, jako jsme hrdí na naše burgery," řekl mluvčí McDonaldu. 

Ale nová prodejna v Paříži je nebude prodávat vůbec - žádný Big Mac a hranolky, nebo mléčné koktejly. Nenajdete tu ani slavné nuggetky.McDonald's už delší dobu prodává také saláty a má po světě v restauracích i oblíbené kavárny McCafé.Tato kavárna je ale první, která nebude vůbec burgery prodávat! Kavárna bude nabízet například sendviče, koláčky a dorty a samozřejmě také kafe, smoothie a jiné nápoje.Každý z nového konceptu radost nemá. Někteří lidé si myslí, že by měl McDonald's nabízet burgery všude. Až čas ukáže, jestli se nový koncept uchytí a dostane se i do Česka.

Témata:  McDonald´s

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy