Fastfoody se připravují na otevření, někde se instalují plexiskla

Řetězce rychlého občerstvení se připravují na pondělní otevření poboček po 72 dnech. Snižují počty míst v interiérech, například v KFC si budou pracovníci mýt ruce každou půlhodinu, dříve to bylo po hodině. V případě možné kontaminace, například po doteku oblečení, si je půjdou umýt okamžitě, uvedl prezident KFC pro Česko a Rakousko Libor Hubík. V řetězci McDonald´s se instalovala plexiskla.

Diskuse: 0

Ilustrační fotografie
reklama

Podle vládního nařízení budou muset být stoly v interiérech fastfoodů s 1,5metrovými rozestupy. V KFC tak zaměstnanci část míst obehnali páskami, na zem přidali upozornění ohledně dodržování bezpečné vzdálenosti. V provozovnách pak budou vyčleněni zaměstnanci, kteří budou na dodržování hygienických nařízení dohlížet.

Podle Hubíka se KFC při koronavirové krizi podařilo mít otevřenou polovinu poboček, o více než polovinu se pak zvýšily objednávky rozvozem. Jak klesly celkové tržby nechtěl komentovat.

Konkurenční McDonald´s sáhl k oddělení personálu od zákazníků. "Abychom co možná nejvíce ochránili naše zaměstnance a příchozí zákazníky, rozhodli jsme se k objednávkovým i výdejovým pultům nainstalovat plexiskla. Zároveň budeme zákazníky žádat, aby mezi sebou dodržovali dostatečné rozestupy během objednávání a nesedali si příliš blízko sebe. Dopomohou nám v tom samolepky umístěné na stolech i na zemi," uvedl provozní ředitel řetězce Jaroslav Sedláček.

Hubík věří, že se povede trh za dva až tři měsíce dostat na úroveň, jaká byla před krizí. Provozní ředitel Bageterie Boulevard Jiří Štěpánek očekává rychlý nástup tržeb v obchodních centrech, v celku se ale podle něj firma na stejná čísla jako před krizí zatím nedostane. "Očekáváme zhruba 20procentní pokles vzhledem k předpokládané změně chování některých skupin zákazníků, a neotevření všech škol," sdělil ČTK.

Firma ztratila polovinu tržeb uzavřením poboček v nákupních centrech, po uzavření kamenných restaurací s možností prodeje pouze přes okénko se propad podle něj pohybuje mezi 70 a 80 procenty. "Největší propad je v pobočkách v centru Prahy, kde se promítá pokles turismu. Naopak pobočky s drive thru zaznamenaly meziroční růst," dodal.

Loading...

Diskuze: Fastfoody se připravují na otevření, někde se instalují plexiskla

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související:

reklama
Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky