Chcete letní brigádu? Tady jsou místa ve vašem regionu

Léto je sice ještě daleko, ale nabídka sezónních prací a brigád už je v plném proudu. Pokud sháníte přivýdělek nebo jen nepatříte mezi ty, kteří rádi lenoší, pak je ideální doba začít s hledáním, jinak by se mohlo stát, že práce o kterou stojíte, už bude dávno zabraná.

Ilustrační fotografie
reklama

I když se dá brigáda sehnat i v létě, je vždycky snazší začít s hledáním co nejdřív, protože si člověk může vybrat nejen typ práce, který mu sedí, ale i dost přesnou lokalitu.

Později se může dost dobře stát, že i když najdeme ideální přivýdělek, museli bychom kvůli tomu dojíždět daleko a všechno by pak ztratilo smysl.

Nejsnazší metodou je prohledat pracovní portály, které nabízejí nejen brigády, ale i práci na hlavní poměr. Nabídka je poměrně široká, protože se pomalu začíná se sezónními pracemi.

Pokud si nevyberete, nezoufejte, každý den je nabídka aktualizovaná o několik desítek pracovních pozic. Nejčastěji se objevují pozice pokladních, skladníků, doručovatelů a lektorů, základní školy shánějí pomoc na školy v přírodě a tábory, najde se i několik neobvyklejších pozic, jako je třeba brigáda v zoologické zahradě.

S výběrem se ale nevyplatí vyčkávat do poslední chvíle, trendem poslední doby je, že zájemců je více než nabídek a platí přísloví: "Kdo dřív přijde, ten dřív mele." Ty nejzajímavější brigády bývají obsazené už za pár desítek minut po vystavení na internetu.

Přehled ZDE

Zajímavou alternativou je brigáda v zahraničí, je ale potřeba velké ostražitosti, protože se může dost dobře stát, že se nějaký podvodník bude vydávat za pracovní agenturu, vyláká z klientů poplatky a poté nenávratně zmizí. Ideální je shánět práci u známých a prověřených agentur.

Témata: práce | brigáda

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky