Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdy si vzít volno? Přehled svátků a prázdnin pro rok 2016

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Blíží se Vánoce a nový rok 2016, přečtěte si proto, na kdy v něm vycházejí státní svátky a prázdniny, abyste si mohli chytře naplánovat volno.

Letošní vánoce vycházejí trochu nešikovně, druhý svátek vánoční totiž vychází na sobotu a nový rok je v pátek. Dobrá zpráva ale je, že od roku 2016 velmi pravděpodobně přibude nový svátek a volných dní tak bude celkem 13.

Tím by měl být Velký pátek a Velikonoce tak budou o den delší. V roce 2016 by tak měly trvat od 25. března do 28. března. Děti mají prázdniny už od čtvrtka 24. března.

V květnu budeme mít smůlu, oba svátky připadají na neděli, ty červencové ale naopak na úterý a středu, takže když si vezmete dovolenou v pondělí 4. července, budete mít krásných 5 dní volna.

Státní svátky v roce 2016 - přehled ZDE.

Prodloužený víkend nás čeká až v říjnu, Den vzniku samostatného československého státu 28. 10 bude v pátek. Zato Vánoce 2016 připadají na sobotu a neděli.

Termíny prázdnin pro školní rok 2015/2016 ZDE.  

Témata:  Kalendář Prázdniny Státní svátky

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy