Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo dostal nejvyšší odměny na ministerstvu? To se podívejte

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Foto: Lukáš Henzl, MoneyMAG.cz

Vrchní ředitelka kabinetu Marcela Chládka Lucie Orgoníková inkasovala na ministerstvu školství nejvyšší odměny za rok 2014 ve výši 188 tisíc korun. Upozornil na to server Lidovky.cz.

Orgoníková v letech 2004 až 2005 působila jako tisková mluvčí ČSSD a následně pracovala jako tisková mluvčí vlády. V roce 2006 odešla do soukromé sféry a o čtyři roky později založila vlastní PR agenturu Orgmedia. Nyní se vrátila do politiky a ministr jí přidělil vůbec nejvyšší odměnu. K platu 567 985 korun si na prémiích odnesla dalších 188 tisíc korun, což je nejvyšší odměna v rezortu za loňký rok.

Ministerstvo krok zdůvodnilo tím, že Orgoníková „úspěšně plnila mimořádné a zvlášť významné pracovní úkoly při přípravě a zavádění koncepce personální politiky úřadu". Angažovala se také v přípravě a koordinaci „aktivit pro nový systém vydávání vnitřních předpisů a systému kontrol směrem k OPŘO a PŘO", vysvětluje ministerstvo.

Lidovky.cz pro porovnání uvádí výši platu Vladimíra Ševely, který na rezortu školství působí jako vrchní ředitel Sekce správy úřadu a k platu 723 140 korun si přilepšil o 48 tisíc, což je podstatně méně než Orgoníková. Vrchní ředitelka Sekce financování Zuzana Matušková si na ročních odměnách odnesla 76 tisíc k platu 784 470 korun.

Témata:  platy / mzdy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 10:15

29. dubna 2024 10:43

Macron žádá revoluční změnu fungování Evropské centrální banky. Na dluh Francie by se skládali občané celé eurozóny

KOMENTÁŘ Lukáše Kovandy: Francouzský prezident Emmanuel Macron žádá revoluční změnu fungování Evropské centrální banky. Měla by být v důsledku tolerantnější k inflaci. Francii by to ulevilo od nákladů dluhu. Ovšem občané eurozóny by tím více ztráceli na kupní síle svých úspor a příjmů.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy