Za vodu z kohoutku jsou ochotny v českých restauracích platit dvě třetiny hostů, cenu si představují v rozmezí pěti až deseti korun. Třetina Čechů by zaplatila jakoukoliv částku, která by byla nižší než cena vody balené. Zbývající zlomek hostů by za točenou vodu neplatil z principu vůbec nic.
Požádat v restauraci o vodu z kohoutku, kterou podnik nemá v nabídce, se nebojí 60 procent hostů. Další třetina hostů se sice zeptá, ale stydí se nebo je jim to nepříjemné.
Každý desátý host restaurace se na možnost dostat vodu z kohoutku raději nezeptá vůbec. Když hosté na vyžádání vodu z kohoutku nedostanou, většinou je to rozhořčí, ale v podniku zůstanou. Jen čtyři procenta lidí se v takovém případě rozhodnou z restaurace odejít.
"Čím dál více lidí dává přednost kohoutkové vodě před vodou balenou. Nejen proto, že je levnější, ale hlavně proto, že je ekologičtější," řekla Margaréta Janecová. z nákupní galerie Bonami.cz
Témata: restaurace, voda
Související
14. června 2023 15:01
13. června 2023 14:03
25. ledna 2023 10:41
21. prosince 2022 15:21
26. srpna 2022 10:25
28. června 2022 15:17