Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tvrdý boj operátorů v plném proudu: Porovnejte si aktuální nabídky

Tvrdý boj operátorů v plném proudu: Porovnejte si aktuální nabídky

Foto: Pixmac

Tvrdý boj o zákazníky začal, všichni čeští mobilní operátoři už nabízí neomezené volání. Ačkoliv někteří plánovali spuštění těchto tarifů až později, nakonec podlehli tlaku konkurence. V následujícím článku si můžete přehledně porovnat nabídky Telefónicy O2, T-Mobile a Vodafonu.

Jako první přišla s výrazně levnějším neomezeným tarifem Telefónica, která začala nabízet neomezené volání a SMSky do všech sítí za 749 korun. O den později zveřejnil ceník neomezeného tarifu i Vodafone. Ten začal volné volání a SMS nabízet za 691 korun, ale oproti O2 nabízí v balíčku o 400 MB dat méně (600 MB, O2 nabízí 1 GB). Také T-Mobile už spustil zlevněný neomezený tarif. Zatímco dříve ho nabízel za 3290 korun, od tohoto týdne ho má v nabídce za 749 korun.

Všechny tarify uvedené v tabulce mají tu "nevýhodu", že se operátorovi musíte zavázat smlouvou na 24 měsíců. Pokud byste takovou smlouvu nechtěli, vyšlo by vás to o něco dráže.

Telefónica O2 nabízí neomezený tarif beze smlouvy za 899 korun, Vodafone pak za 901 korun. T-Mobile tuto možnost jako jediný nenabízí.

Pokud rádi na mobilu surfujete a nestačil by vám tarifní objem dat 1GB (u O2 a T-Mobile) a 600 MB (u Vodafonu), můžete si datový tarif navýšit. Například u O2 to jde až na 10 GB, neomezené volání vás v tomto případě ale vyjde na 1203 Kč v případě závazku na 2 roky a 1353 Kč beze smlouvy. U T-Mobile si za 449 korun můžete objem dat navýšit na 3 GB. Vodafone pak nabízí navýšení dat o 300 MB a 600 MB za 101 Kč, respektive 202 Kč.

Válka o zákazníky ale možná bude mít další pokračování. Na trhu by se měl totiž objevit čtvrtý operátor. Spekuluje se o vstupu finančního giganta PPF. Podle dosavadního vyjádření chce PPF konkurovat hlavně cenou, jednoduchostí a propojením s dalšími produkty společnosti. O vstup na trh by mohl usilovat i Air Telecom, který odkoupil společnost U:fon. Před časem oznámil záměr provozovat mobilního operátora i energitický gigant ČEZ.

Konkurovat stávajícím mobilním providerům by mohli i tzv. virtuální operátoři. Jediným je zatím Bleskmobil. Dalším by měl být Tesco Mobil, ale o spuštění telefonních služeb uvažují i další potravinové řetězce.

Ačkoliv se v Česku během posledního týdne neomezené tarify výrazně zlevnili stále jsou oproti jiným státům v Evropě o něco dražší. Například rakouský operátor A1, nabízí volání a SMS zdarma a 1 GB mobilních dat v přepočtu za 592 Kč. Francouzský Free Mobile má v nabídce neomezené volání a SMSky, s 3 GB dat za 518 Kč a anglický Vodafone loví své zákazníky na volné volání a zprávy s 1GB dat za 624 Kč.

Témata:  mobilní operátoři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy