Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cestovka putující po stopách korupce dostala pokutu

Cestovka putující po stopách korupce dostala pokutu

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Cestovní agentura, která nabízí lidem cesty po místech spojovaných s korupčními aférami, musela zaplatit pražské Nemocnici Motol téměř pět tisíc korun. Při svém zájezdu právě do nemocničního areálu porušila bezpečnostní a hygienické normy, informovala ve středu mluvčí nemocnice Pavlína Daňková.

"Corrupt Tour musela za komerční využití prostor zdravotnického zařízení zaplatit 4 800 korun. Agentura exkurzí po dětské části nemocnice porušila hned několik obecně závazných právních předpisů a interních opatření našeho zdravotnického zařízení, kde platí přísné hygienické a bezpečnostní předpisy. Ty chrání bezpečnost a zdraví pacientů a obzvlášť těch nejmenších - dětí," vysvětlila Daňková.

Corrupt Tour má své nabídce cesty po třech pražských nej, kam řadí Škodův palác, tunel Blanka a výstavbu metra do Letňan, kde se měla konat olympiáda. Motolská nemocnice spadá do okruhu Nemocnice na kraji zákona, za které cestovka považuje kromě Motola i Střešovice a IKEM. Třetí pražskou nabídkou je putování nazvané Pražské safari. To slibuje pohled na obydlí lidí, o kterých se mluví v souvislosti s korupčními kauzami.

Další cesty pak cestovka organizuje do Ústí nad Labem a nejnověji i do Hostivice, spjaté s Davidem Rathem.

Témata:  korupce

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 2:09

Křetínský expanduje. Získá podíl německých ocelářů Thyssenkrupp

Křetínského firma EPCG kupuje 20 procentní podíl v ocelářském podniku a diskutuje o možné akvizici dalších 30 procent. Německým partnerům to dává naději, že nebudou muset přistoupit k propouštění.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy