Lobbista Janoušek zmizel! Policie není schopna mu doručit obvinění

Pražská policie vyslýchala do večerních hodin svědky v případě nehody, u které Janoušek v opilosti srazil ženu a ujel, v nejbližší době by mu mělo být sděleno obvinění. Agentuře Mediafax to potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

660
reklama

Policisté vyslýchali svědky nehody celé páteční odpoledne až do večerních hodin.

Podle informací Kropáčové by Janouškovi mělo být v nejbližší době sděleno obvinění. "Obvinění by mu policisté měli sdělit nejpozději po půlnoci," řekla Mediafaxu policejní mluvčí.

Lobbista Janoušek však podle dostupných informací není doma a policii se zatím obvinění doručit nepodařilo. Nikdo tak neví, kde se kontroverzní podnikatel skrývá.

Nehoda, kvůli které je Janoušek stíhán, se odehrála v pátek dopoledne v pražské Michli. Podle policie tam opilý řidič srazil ženu a ujel.

Podle informací řidič vozidla značky Porsche Cayenne narazil kolem půl jedenácté ve Vyskočilově ulici v Praze 4 do vozidla značky Volvo, z kterého vystoupila cizinka a šla situaci řešit. "Řidič ale odjel a zastavil u nedalekého semaforu. Žena k němu doběhla, stoupla si před auto, ale řidič se rozjel a srazil ji," řekla Kropáčová.

Žena utrpěla vážná zranění, se kterými leží na jednotce intenzivní péče v pražské motolské nemocnici. Policisté Janouška vypátrali o několik ulic dál a zadrželi ho na útěku z auta, nadýchal více než 2,2 promile alkoholu.

Janoušek by měl být obviněn z trestných činů ublížení na zdraví, neposkytnutí první pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Témata: korupce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky