Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku jsou mobilní služby horší a dražší než v zahraničí

V Česku jsou mobilní služby horší a dražší než v zahraničí

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Podle studie Informačního institutu je kvalita mobilních služeb na našem území na nižší úrovni, než v zahraničí, přestože za ni platíme více peněz. V pátečním vydání o tom informuje Mladá fronta Dnes.

Nejvíce kritizovaným faktem je malá možnost využívání rychlé sítě označované jako 3G. Ta bývá většinou soustředěna pouze kolem velkých měst a lidé v mnoha menších obcích jsou pak odkázáni na pomalejší internet a nemohou tak dobře využívat funkce chytrých telefonů. Studie uvádí, že pokrytí našeho území 3G sítí je pouze desetiprocentní, což je nejnižší hodnota z celé Evropy.

Češi přitom za mobilní služby platí často více peněz než lidé z jiných zemí. Podle institutu je na vině i Český telekomunikační úřad, který toleruje "narušenou" hospodářskou soutěž, jež tlačí ceny nahoru.

Operátoři se naopak brání s tím, že pokrytí chytrou sítí je mnohem větší a služby s cizinou srovnatelné.

Témata:  mobily operátoři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy