Články k tématu: Maso

Iceland prodával řízky s plastem! Lidé je mohou vrátit v místě prodeje

Veterináři nařídili stáhnout mražené obalované kuřecí řízky z Německa od výrobce Mantos International Food, zjistili se…

Pokračovat >>>

Do Česka dorazilo další maso z Polska se salmonelou

V zásilce více než půl tuny kuřecích řízků z Polska do Česka objevila Státní veterinární správa (SVS) bakterii…

Pokračovat >>>

Další nakažené maso z Polska: V lounském skladu objeveny tuny drůbežího se salmonelou

V lounském skladu Petr Novotný - Gastroplus, kde se minulý týden našla salmonela v polské zásilce drůbežího masa,…

Pokračovat >>>

reklama

Celníci našli v polské dodávce 1,5 tuny nenahlášeného masa

Více než 1,5 tuny hovězího masa, které nebylo nahlášeno Státní veterinární správě, našli minulý týden celníci u Křelova…

Pokračovat >>>

V Česku chybí 5000 řezníků. Víte, jak je tato profese placená?

Na pracovním trhu chybí kolem 5000 odborně vyučených řezníků. Poptávka po nich je velká, v učení jich je 100. ČTK to…

Pokračovat >>>

Kontroly jsou nezbytné. V Česku začala platit mimořádná opatření kvůli polskému hovězímu

V Česku dnes začala platit mimořádná veterinární opatření pro dovoz polského hovězího masa. Příjemci ho musí nechat…

Pokračovat >>>

Mimořádná situace v Česku: Polské hovězí bez kontroly nesmí do obchodů

Dovozci musí od dnešního dne veškeré hovězí maso z Polska zkontrolovat v certifikované laboratoři. Dokud nebudou hotovy…

Pokračovat >>>

Další skandál s polským masem. V hovězím se našla salmonela, zavádějí se kontroly

Stát zavádí od čtvrtka kontroly zdravotní nezávadnosti veškerého hovězího masa dovezeného z Polska před jeho uvedením…

Pokračovat >>>

Závadné hovězí maso z Polska je i v Česku. A nejsme sami

Evropské země postupně zjišťují, kam všude bylo dovezeno maso z polských jatek, kde se zpracovávaly nemocné krávy. Do…

Pokračovat >>>

Vyhýbejte se polskému hovězímu masu, vyzývá ministerstvo. Do ČR se dostalo z problémových jatek

Maso z problematických polských jatek, kde se zpracovávaly nemocné krávy, se dostalo i do Česka. Podle ministra…

Pokračovat >>>

Drůbežího masa se snědlo nejvíce v historii

V loňském roce byla zaznamenána rekordní spotřeba drůbežího masa, a to 27,3 kg na obyvatele. Je to o 1,8 % více než v…

Pokračovat >>>

Výroba masa se zvýšila, ceny jatečných zvířat klesly

Ve 3. čtvrtletí dosáhla výroba masa 109 363 tun, meziročně o 2,0 % více. Ceny zemědělských výrobců jatečných zvířat…

Pokračovat >>>

Dáváte přednost kuřecímu masu? Kvalita se změnila. Prospívá našemu zdraví?

Kuřecí maso je po celém světě velmi oblíbené. Je poměrně levné, rychlé na přípravu a navíc je považováno za poměrně…

Pokračovat >>>

Kolik sníme masa? Vědci to spočítali a jsou zděšeni

Zvyšující se globální spotřeba masa může mít zásadní negativní vliv na životní prostředí. Tvrdí to desítka vědců z…

Pokračovat >>>

Zdá se vám maso v Česku drahé? To jste ještě neviděli, kolik za něj platí jinde

Pokaždé, když vyjedeme do zahraničí, máme tendenci přepočítávat tamní ceny na koruny a porovnávat je s těmi tuzemskými.…

Pokračovat >>>

Neumíte si život bez steaku představit? Co se stane s vaším tělem, pokud budete jíst jen maso?

Stále více lidí se rozhoduje vyřadit z jídelníčku maso, nebo jeho konzumaci alespoň omezit. Vegetariánů a veganů stále…

Pokračovat >>>

Jaké potraviny šidí výrobci nejčastěji?

Masné výrobky mají problémy s kvalitou častěji než jiné potraviny, odhalily to nezávislé spotřebitelské testy časopisu…

Pokračovat >>>

Uchovávání masa se za posledních 4 000 let nezměnilo. Jak to bude v budoucnosti?

První velká evoluční změna lidstva nastala před 2,6 miliony let, když člověk zařadil na svůj jídelníček maso. Ruku v…

Pokračovat >>>

Maso lidem chutná. Víte ale, co způsobuje v trávicí soustavě?

Moderní je maso nejíst? A je to vlastně i zdravé, když se to vezme kolem a kolem. Je tu ale jeden háček. Maso je hlavní…

Pokračovat >>>

Jak správně připravit maso na grilování

Už se těšíte, jak přichystáte na zahradu gril? Grilování má u nás dlouholetou tradici, a nějaký se najde takřka v každé…

Pokračovat >>>

Abeceda grilování: Jakým chybám se vyhnout, aby nevznikaly karcinogeny

Grilování a horké večery patří k sobě. Jenže každé grilování zvyšuje nebezpečí rakoviny. Jak se bránit? A jaké chyby s…

Pokračovat >>>

Dobrá zpráva pro milovníky masa a mléka: Ceny potravin klesají

Dobrá zpráva pro ty, kteří často nakupují maso a mléko. Ceny těchto potravin totiž už nějaký čas klesají a klesat budou…

Pokračovat >>>

Konec nesmyslných zákonů: Zabíjačka bude i pro sousedy

Zabijačkové produkty teď budete moci dát i sousedům a známým. Na svém jednání to odsouhlasila vláda. Dosavadní právní…

Pokračovat >>>

Zemědělci bojují o přežití. Co bude s cenami masa, mléka a cukru?

Co bude s cenami vepřového masa, mléka a cukru? Dramaticky u nich padají ceny, což ohrožuje zemědělce. I kvůli tomu se…

Pokračovat >>>

reklama

Fokus

Aktuálně

Doporučujeme

Zobrazit: mobil | klasicky