Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Účtenkovka má své první výherce

účtenková loterie
účtenková loterie
Foto: INCORP images

Ministerstvo financí zveřejňuje na svých stránkách kompletní výherní listinu historicky prvního slosování účtenkové loterie v ČR, která obsahuje seznam všech 21 025 vítězných BKP kódů. Slosování, které zajišťuje společnost Sazka, proběhlo prostřednictvím certifikovaného generátoru náhodných čísel (tzv. RNG).

Ministerstvo financí dohlíželo na slosování i pomocí dalších kontrolních nástrojů, jako je např. osobní přítomnost 2 zástupců rezortu u slosování. Slosování proběhlo v naprostém pořádku.

„Všem výhercům Účtenkovky gratuluji a těm, kteří nevyhráli, přeji hodně štěstí v dalším slosování 15. prosince,“ říká ministr financí Ivan Pilný. „Zájem o Účtenkovku byl enormní, takže i při počtu výher přesahujícím 21 000 byla dnes matematická realita neúprosná. Pokud se naplní známé rčení, tak půl milionu lidí bude mít štěstí v lásce. To je také dobrá zpráva pro státní rozpočet,“ usmívá se Ivan Pilný.

Budou-li výherci hlavních pěti výher souhlasit, budou jim výhry předány formou dárkového šeku při slavností příležitosti.

Témata:  účtenková loterie lidé

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.