Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž zemřel v letadle. Pašoval ve svém těle 246 pytlíčků s kokainem

Drogy, ilustrační fotografie
Drogy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Letadlo na cestě z Mexika do Japonska muselo nouzově přistát v severomexickém státě Sonora kvůli Japonci, který spolkl 246 pytlíčků s kokainem a následně dostal silný záchvat. Muži však už nebylo pomoci a zemřel, píše britský zpravodajský web BBC.

Japonec v Mexiku přestupoval po příletu z kolumbijské Bogoty a zemřel na otok mozku v důsledku předávkování. Pitva prokázala, že muž měl v žaludku a střevech pytlíčky s kokainem o velikosti jeden krát 2,5 centimetrů, uvedla prokuratura ve státě Sonora.

Ostatních 198 cestujících po nouzovém přistání v mexickém městě Hermosillo později pokračovalo ve své cestě. Mexické úřady případ dále vyšetřují. Kolumbie je podle OSN největším světovým producentem kokainu na světě, v roce 2016 tam bylo vyrobeno asi 866 tun této drogy.

Témata:  drogy úmrtí letadla

Související

Aktuálně se děje

21. října 2024 9:05

Další změny v důchodech na obzoru: Jaké plány má ANO po případném volebním vítězství?

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) poslala vzkaz lidem, kterým se nepozdává chystaná penzijní reforma. Šéfka nejsilnějšího opozičního poslaneckého klubu naznačila, že její hnutí ji hodlá revidovat v případě, že se vrátí do Strakovy akademie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy