Rekonstrukce na Kolišti v Brně končí. Ode dneška je okruh plně průjezdný

Na malém městském okruhu v Brně dnes po více než roce končí rekonstrukce v ulici Koliště.

Rekonstrukce brněnské ulice Koliště
reklama

Ulice bude průjezdná bez dopravních omezení od 7:00, vyplývá z tiskové zprávy brněnského magistrátu. Opravy v místě komplikovaly dopravu zvláště v ranní a odpolední špičce od loňského jara.

Na Kolišti se začalo pracovat loni v květnu. Hlavním důvodem byla výměna parovodu za horkovod, kterou prováděly Teplárny Brno, a to do konce loňského září. Část stavby byla pod zemí, i tak ale bylo nutné omezit dopravu kvůli bezpečnosti pracovníků.

Stavba pokračovala rekonstrukcí kanalizace a vodovodu a výměnou plynovodu tak, aby bylo opraveno co největší množství sítí. Ulici nebylo možné kompletně uzavřít, protože by doprava ve městě zkolabovala, omezení se tak měnila podle postupu prací. Dotčeny byly především křižovatky s ulicí Lidickou, Milady Horákové, uzavřen byl například ale i přechod na křížení s ulicí Bratislavskou.

Dopravní omezení pokračovala i při výměně vrstev vozovky nebo rekonstrukci tramvajových zastávek u výjezdu z garáží u Janáčkova divadla. Následovala výměna semaforů. Letos v listopadu dopravu komplikovaly havarijní práce při odstraňování poruch.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky