Věrnost a pozitivní bankovní historie se vyplácí. Víte, jak získat nejlevnější půjčku?

PR článek - Chcete si levně půjčit, ale nevíte, jak a kde začít? Co třeba ve vaší bance? Budujete-li si dobrou bankovní historii u jednoho finančního ústavu, máte šanci na výhodné úvěry s lákavou úrokovou sazbou. Být věrný se totiž vyplatí.

Věrnost a pozitivní bankovní historie se vyplácí. Víte, jak získat nejlevnější půjčku?
reklama

Jste-li už nějaký ten pátek u jednoho bankovního domu, pak využijte své věrnosti k lepším finančním produktům, a to nejen co se zdarma běžného účtu týká. Vydobýt si můžete také výhodnější podmínky pro splácení půjčky.

Využijte bankovní věrnosti ve svůj prospěch

Banky lákají v reklamách na nízké úroky, které ale nejsou pro všechny. Dosáhnout na tak výhodné sazby se podaří jen opravdu bonitním a bezproblémovým žadatelům. Avšak kromě těch je tu také skupina věrných klientů, která má v některých případech nárok na ještě lepší podmínky.

Je-li tak vaší domovskou bankou například Česká spořitelna, u níž máte vedený už desátým rokem běžný účet, sjednanou kreditní kartu, stavební spoření a dvakrát splacený spotřebitelský úvěr, pak pro další půjčku jděte opět do České spořitelny. S velkou pravděpodobností to bude totiž ta banka, která vám nabídne nejvýhodnější podmínky pro sjednání a splácení úvěru.

Budujte si kladnou bankovní historii. Jen tak máte šanci na levnou půjčku

Není historie jako historie. Pokud jste věrní jedné bance, avšak děláte jeden přešlap za druhým, na běžném účtu máte zůstatek v nulové výši a v rámci jedné online půjčky jste se už třikrát zpozdili se splátkou, pak vás nízký úrok nečeká. Možná ani žádná šance na schválení úvěru.

Bankovní historie musí být kladná. Je tedy více než důležité, abyste finančnímu ústavu nic nedlužili a aby vám na osobní konto každý měsíc chodila výplata a banka tak viděla, že máte pravidelný příjem a jste tedy solventní.

Pokud k tomu navíc máte naspořené peníze v rámci spořicích produktů, pak vaše bonita ještě více stoupá a šance na získání levného úvěru i bez dokládání příjmů a zdlouhavého byrokratického maratonu se zvyšuje.

Nízký úrok si ověřte. Porovnejte nabídky na trhu

Není-li vaše bankovní historie dokonalá, je na čase jít o dům dál a zkusit štěstí u konkurence. Stejně tak do jiné banky či k nebankovní společnosti můžete zavítat tehdy, máte-li pocit, že zas až tak nízký úrok vám vaše domácí finanční instituce nenabídla.

Porovnáním konkurenčních nabídek nikdy nic nezkazíte. Naopak! Utvrdíte se buď v tom, že jste získali nejlepší půjčku, jakou jste mohli, nebo že konkurence je pro vás výhodnější.

Porovnávat podmínky můžete jak bank, jako jsou například Česká spořitelna, Komerční banka, MONETA Money, Air bank, Sberbank či mBank, tak i nebankovních společností, jako jsou například Cofidis, Provident, Home Credit či Zaplo.cz. Čím více poskytovatelů do srovnání zahrnete, tím větší šanci na opravdu levnou půjčku budete mít.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky