Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Finským půjčkám se u nás daří - proč?

Finským půjčkám se u nás daří - proč?

Foto: pujckomat.cz

Internetové vyhledávače registrují denně desítky dotazů uživatelů po tzv. finské půjčce. Jde o model rychlého a neformálního půjčení peněz bez nutnosti dokládání výše příjmů nebo složitého ověřování totožnosti. Tento model půjčky se k nám dostal ze Skandinávie, odtud tedy název finská půjčka.

Výhody finské půjčky

- lze ji sjednat přímo v pohodlí domova přes internet- není třeba dokladovat výši příjmu - příjmem ani nemusíte disponovat, půjčka je vhodná i pro studenty- sjednání je velmi jednoduché - stačí jen vyplnit své kontaktní údaje a zvolit výši půjčky - zvládne to opravdu každý- krátkodobou finskou půjčkou se nestáváte dlužníky registrovanými v žádném seznamu dlužníků - úřady ani zaměstnavatelé se tedy o ničem nedovědí- peníze máte na účtu ihned po ověření vaší totožnosti - celý proces je vyřízen do hodiny- půjčují se malé částky na přesně stanovenou dobu - dluh se vám tedy nemůže samovolně navyšovat- neplatíte žádné poplatky navíc - firmy, poskytující půjčky, vás hned při sjednávání informují o tom, kolik splatítePro jaké situace je určenaTento typ služby klienti poptávají ve chvílích, kdy stojí před neočekávaným finančním vydáním - například se jim rozbije lednička či mraznička a nechtějí přijít o potraviny v nich uchované. Někdy také doma děti příliš pozdě řeknou, že odjíždějí na školu v přírodě a je třeba za ni co nejrychleji zaplatit. Často se také stane, že zapomeneme zaplatit složenky a z poslední výplaty nám na ně už nezbývá. Právě proto se této službě říká také půjčka před výplatou. Proč se jim tak daří právě u nás?Z několika důvodů . Za prvé - Češi se obecně nebojí zavazovat se k půjčkám nebo hypotékám. Přesto patříme mezi konzervativní státy - naše domácnosti dluží zhruba polovinu částky, kterou mají naspořenou. Až 43 % respondentů anket o české finanční gramotnosti uvádí, že pro ně je při výběru půjčky nejdůležitější rychlost s jakou peníze obdrží.

Dalším důvodem je fakt, že u nás vzrůstá počet drobných podnikatelů závislých na příjmech nikoliv měsíčních, ale provizních - právě ti často potřebují pokrýt dočasný deficit financí.

Máme také poměrně velké procento vysokoškolských studentů, kteří si chtějí užívat život naplno, byť nemají pravidelné příjmy. Online půjčka jim umožní třeba vyjet s příteli na víkend na hory.Neplaťte více - zkuste nezávislé srovnávače cen!Společností poskytujících tento typ expresní půjčky, je nyní na trhu celá řada. Věnujte proto pečlivou pozornost cenám služeb, které se často výrazně liší. Pomoci vám mohou nejrůznější srovnávače cen.

Témata:  půjčky PR článek

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

CZK

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit?

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. Z ničeho nic jim však přišla výzva od advokátů vymahačské společnosti, ať dluh neprodleně uhradí, jinak na ně bude podána žaloba. Jde o prázdné výhrůžky, nebo musí spotřebitel naopak zbystřit? A jak se vůbec bránit těmto praktikám?