Šéf VZP leze "do oprátky": Bez zisku přijde o 1,3 milionu

Šéf VZP Zdeněk Kabátek překvapil. Odměny v roce 2013 si udělí jen v případě, že dostane pojišťovnu do plusu. To se setkalo s pozitivní reakcí poslance Rusnoka.

reklama

Ředitel největší české zdravotní pojišťovny na jednání správní rady nechal schválit podle informací Aktuálně.cz návrh, že si udělí odměny jen v případě, že se pojišťovna nebude pohybovat ve ztrátě. Každý rok má nárok na odměnu až 1,3 milionu korun. Měsíčně pak bere 225 tisíc korun.

"Cením si iniciativy a přístupu ředitele VZP Zdeňka Kabátka k vyplacení odměny pro rok 2013, na kterou bude mít nárok pouze v případě, kdy bude bilance hospodaření bude přebytková. Dosáhnout přebytkové bilance nebude jednoduché a hlavně ne všechny okolnosti jsou ovlivnitelné. Svědčí to však o důrazu a snaze pana ředitele řešit tento problém, nebrat jej na lehkou váhu a toho si vážím," reagoval na tuto zprávu poslanec Jiří Rusnok /LIDEM/. Ten je členem správní rady pojišťovny.

VZP je státem vlastněnou pojišťovnou, jejíž správní radu tvoří nejeden současný nebo bývalý politik. Ve správní radě sedí například poslanec TOP09 Jan Farský či exrebelové z ODS Marek Šnajdr a Petr Tluchoř. Členy správní rady jmenuje z části vláda a z části poslanecká sněmovna. Stává se tak z ní snadno trafika pro politiky.

Témata: vzp

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky