Poradíme vám, jak založit společnost s ručením omezeným

KOMERČNÍ SDĚLENÍ - Založení s.r.o. patří k nejpopulárnějším začátkům podnikání. Tyto společnosti mají jednoduchou právní formu, jednatelem i společníkem může být jedna osoba, ale celkem v ní může figurovat až 50 společníků. Založit takovou společnost můžete od základu sami, nebo koupit už fungující ready made společnost.

práce v kanceláři
reklama

K založení nové firmy je potřeba splnit několik podmínek. Začněte tím, že vymyslíte unikátní název společnosti, který dosud žádná jiná nepoužívá. K tomu vám pomůže obchodní rejstřík, ve kterém jsou zapsány už existující firmy. Unikátní název vaší firmy nesmí být shodný ani podobný s žádnou zaevidovanou společností. Dobré je připravit si několik variant názvu a s těmi potom navštívit notáře.

Jestliže budete podnikat se společníky, domluvte si návštěvu u notáře dohromady. Sepíšete tam zakladatelskou listinu, nebo společenskou smlouvu v případě, že má vaše společnosti více zakladatelů. Do zápisu uvedete, jaký bude váš předmět podnikání.

Vaše další kroky povedou do banky, kde si založíte firemní bankovní účet. Na něj vložíte alespoň 1 Kč, ale výhodnější je větší kapitál, který pokryje vaše náklady na rozjezd podnikání.

Pro získání živnostenského oprávnění musí mít vaše firma adresu sídla. Tou může být nemovitost některého ze společníků nebo pronajaté prostory. Od jejich majitele potřebujete mít písemný souhlas, který bude opatřený úředně ověřeným podpisem. Můžete si také pronajmout sídlo firmy, ke kterému náleží reprezentativní zázemí s jednacími prostorami a veškerým administrativním servisem.

img-responsive

práce v kanceláři | foto: Pixabay

Nyní je vaše společnost s ručením omezeným připravena k zápisu do obchodního rejstříku.

Hoďte starosti za hlavu s nákupem ready made společnosti

Začít podnikat lze i mnohem jednodušeji. Můžete si koupit už hotovou společnost, která má složený základní kapitál a je registrovaná v obchodním rejstříku. Firma nikdy předtím nevyvíjela žádnou aktivitu, takže se nemusíte bát negativní minulosti nebo dluhů. Jejím nákupem ušetříte čas, a zároveň získáte v počátku lepší podmínky, například pro získání firemního úvěru v bance. Vyberte si z desítek ready made společností s.r.o. a začněte podnikat bez starostí.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky