Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí: Víme, kdy přijde do Česka jaro

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Počasí v Česku v posledních dnech připomínalo spíše konec zimy než polovinu jara. To se ale v polovině týdne změní, stejně jako o nadcházejícím víkendu ale nevydrží vysoké teploty moc dlouho.

V úterý ráno nás čeká nejchladnější počasí. Teploty klesnou až na -2 °C. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají jen na 10 až 14 °C. Obdobně na tom budeme ve středu, kdy nejnižší noční teploty klesnou na +3 až -1 °C.

Přes den ale bude znatelně tepleji. Nejvyšší denní teploty totiž vyrostou na 15 až 19 °C a aspoň na chvíli připomenou jarní počasí. Nevydrží ale dlouho. Hned ve čtvrtek se opět zatáhne a ochladí.

Hrozí i déšť nebo přeháňky, nejnižší noční teploty ale už pod nulu neklesnou. Naopak vystoupají až na 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyrostou jen mírně, a to na 13 až 17 °C.

Obdobná situace bude panovat v pátek, kdy v noci zůstanou teploty stejné, během dne se ale oteplí na 14 až 18 °C. A tím to neskončí, o víkendu totiž bude příznivější počasí.

V sobotu se totiž opět vrátí jarní teploty. Ty nejnižší noční teploty sice klesnou na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty ale vystoupají opět na příjemných 15 až 19 °C. Zde se ale neudrží dlouho, od neděle se opět ochladí.

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy