Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí: Víme, kdy přijde do Česka jaro

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Počasí v Česku v posledních dnech připomínalo spíše konec zimy než polovinu jara. To se ale v polovině týdne změní, stejně jako o nadcházejícím víkendu ale nevydrží vysoké teploty moc dlouho.

V úterý ráno nás čeká nejchladnější počasí. Teploty klesnou až na -2 °C. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají jen na 10 až 14 °C. Obdobně na tom budeme ve středu, kdy nejnižší noční teploty klesnou na +3 až -1 °C.

Přes den ale bude znatelně tepleji. Nejvyšší denní teploty totiž vyrostou na 15 až 19 °C a aspoň na chvíli připomenou jarní počasí. Nevydrží ale dlouho. Hned ve čtvrtek se opět zatáhne a ochladí.

Hrozí i déšť nebo přeháňky, nejnižší noční teploty ale už pod nulu neklesnou. Naopak vystoupají až na 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyrostou jen mírně, a to na 13 až 17 °C.

Obdobná situace bude panovat v pátek, kdy v noci zůstanou teploty stejné, během dne se ale oteplí na 14 až 18 °C. A tím to neskončí, o víkendu totiž bude příznivější počasí.

V sobotu se totiž opět vrátí jarní teploty. Ty nejnižší noční teploty sice klesnou na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty ale vystoupají opět na příjemných 15 až 19 °C. Zde se ale neudrží dlouho, od neděle se opět ochladí.

Témata:  počasí jaro

Související

Aktuálně se děje

15. října 2024 18:09

České školství se mění: Od roku 2025 se zavádí nový obor všeobecné lyceum

Česká vláda oznámila vznik nového středoškolského oboru nazvaného všeobecné lyceum, který bude spuštěn od příštího roku. Tento krok je součástí snahy modernizovat český vzdělávací systém a přizpůsobit ho potřebám společnosti ve 21. století. Novinku v úterý představil premiér Petr Fiala společně s ministrem školství Mikulášem Bekem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy